По-сочен и лек от реване - евтин сладкиш, целият напоен с мляко, който се топи в устата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
По-сочен и лек от реване - евтин сладкиш, целият напоен с мляко, който се топи в устата:
По-сочен и лек от реване - евтин сладкиш, целият напоен с мляко, който се топи в устата:
7726
По-сочен и лек от реване -  евтин сладкиш, целият напоен с мляко, който се топи в устата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато трябва да приготвите сладкиш набързо, който на всичкото отгоре да е и вкусен, тогава сръбският Кох винаги е правилният избор. Това е сладкиш, приготвен от грис и напоен с горещо захаросано мляко.

Ако не харесвате кравето мляко, тогава можете да използвате бадемово мляко, което е много вкусно и здравословно, богато на витамини и минерали, особено на калций.

Кох е евтин десерт , която се приготвя бързо и лесно, само от няколко съставки. Навремето сръбските майки и баби са го приготвяли на децата си, защото винаги са имали всички необходими съставки вкъщи.

сръбски кох

Почти няма човек, който да не харесва този простичък и вкусен сладкиш . Направете го за децата си, гарантирано ще им хареса. Сервирайте го добре охладен от хладилника, така ще стане любимата им лятна сладост.

Сръбски кох с прясно мляко

Продукти за тестото: 

6 яйца

6 супени лъжици захар

7 супени лъжици грис

Продукти за заливката:

1 литър прясно мляко (краве или друго по избор)

20 г ванилова захар (2-3 пакетчета)

6 супени лъжици захар

кох сладкиш

Приготвяне:

Разделете яйцата, които преди това са били държани на стайна температура, на белтъци и жълтъци в отделни съдове. След това разбийте белтъците на пяна, като постепенно добавяте захарта.

Бийте достатъчно дълго, докато получите твърд и лъскав бял сняг, който не пада от лъжица. След това започнете да добавяте жълтъците, един по един, като непрекъснато бъркате с миксера.

Накрая добавете гриса и разбъркайте с лъжица, за да остане сместа въздушна и ефирна. След като получите компактна смес я изсипете в предварително намазнена тава с размери 20х30см.

Сложете сладкиша да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, след което веднага намалете на 180 градуса и печете около 20 минути до хубаво зачервяване. През това време пригответе заливката:

Сложете литър мляко в тенджера, след което добавете шест супени лъжици захар и 2-3 пакетчета ванилова захар на вкус. Сложете тенджерата на огъня и загрейте, докато заври. От момента на кипене варете още 6-8 минути на умерен огън.

След като сладкишът се изпече, го извадете от фурната и с помощта на черпак го полейте равномерно с топлото мляко. Оставете да изстине първо на стайна температура и след това в хладилник.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft