По-сочна от щрудел, по-вкусна от пай - тази домашна шарлотка е идеалният сладкиш с ябълки. Фина, нежна, облачно мека:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
По-сочна от щрудел, по-вкусна от пай - тази домашна шарлотка е идеалният сладкиш с ябълки. Фина, нежна, облачно мека:
По-сочна от щрудел, по-вкусна от пай - тази домашна шарлотка е идеалният сладкиш с ябълки. Фина,...
265404
Източник: bgfermer.bg
По-сочна от щрудел, по-вкусна от пай - тази домашна шарлотка е идеалният сладкиш с ябълки. Фина, нежна, облачно мека:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако досега сте били леко скептични към ябълковите сладкиши , този ще ги реабилитира в очите ви! Дори да не обичате щрудел или ябълков пай, например, просто ще се влюбите в тази ябълкова шарлотка . Сочна, мекичка, с много нежна консистенция и ненатрапчив вкус на ябълки и канела.

Какво повече му трябва на човек? Ето и рецептата за най-вкусната домашна ябълкова шарлота :

Ябълкова шарлота

Продукти:

1 кг ябълки

200 гр.захар

160 гр.брашно

5 яйца

2 с.л.нишесте

1-2 ч.л.смляна канела

1,5 с.л.лимонов сок

1 ч.л.бакпулвер

1 ч.л.ванилова захар

щипка сол

пудра захар за поръсване

ябълкова шарлота

Приготвяне:

Разбийте белтъците с лимоновия сок (1 чаена лъжичка) и щипка сол до получаването на на стабилна пяна. Към жълтъците добавете пресятото брашно с бакпулвера и разбийте. Постепенно започнете да прибавяте от белтъците, като внимателно бъркате с дървена лъжица. Не използвайте миксер. Разбъркването трябва да става отдолу нагоре, като се внимава да не спадне белтъчната пяна.

Обелете и почистете ябълките от семките. Нарежете ги на тънки филии и ги поръсете леко с лимонов сок (около 1 супена лъжица). Добавете нишестето и канелата и разбъркайте добре.

В намазнена с растително масло форма сипете половината от тестото и добавете ябълките, като ги разпределите равномерно. Покрийте с останалото тесто и печете във фурната, предварително загрята до 180 градуса, за около 45 минути. Когато сладкишът е готов, изчакайте да изстине и поръсете с пудра захар. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft