Има хиляда и една причина, поради която свинското месо се избира най-често за домашни месни ястия . Свинското месо е нежно, умерено мазно и винаги се оказва любимо на всички. Обикновено е по-евтино и по-лесно да се избере. Котлетите обикновено се правят на барбекю или фурна, а просто задушеното месо с лук е абсолютна класика. Но малко хора го приготвят в тиган, защото се притесняват, че ще загубят сочността му
Редакционната ни колегия насърчава своите читатели да поправят тази несправедливост. Ако готвите цяла пържола месо в мляко , това в никакъв случай няма да се случи.
Съставките
Свинско месо 400 g
мляко 0,5 л
масло 2 с.л.
Слънчогледово масло 2 с.л.
кориандър 1 ч.л.
чесън 3 скилидки
сол 0,5 ч.л.
риган 1 ч.л.
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Измийте парчето месо (по-добре е да вземете вратни пържоли) и избършете с кърпа, като премахнете излишната влага. Подправете свинското с кориандър, риган, черен пипер и сол.
Обелете и нарежете чесъна на тънки филийки. Запържете ги в дълбок тиган в смес от затоплено масло и слънчогледово олио до златисто кафяво и поставете месото отгоре.
Съвет: ако искате месото да има по-богат вкус и апетитна коричка, дръжте го на силен огън от двете страни, за да е леко пържено.
Залейте месото с мляко, като предварително го загреете. Задушете свинското месо в мляко за 2 часа (понякога отнема час и половина) и не забравяйте да обърнете парчето, когато са минали 40 минути.
Уверете се, че млякото не се изпарява напълно и при необходимост долейте. Сервирайте месото горещо
Ако искате да оставите свинското месо колкото е възможно по-сочно и меко - този метод е за вас. Студено или топло, месото ще бъде еднакво крехко. Препоръчваме да сервирате под формата на филийки с домашна горчица или сладко-кисел сос. Харесва ли ви нашата рецепта за свинско месо ?