По- сочна и крехка пържола на тиган не бях яла, явно всичко се крие в сосчето, в което я направих

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
По- сочна и крехка пържола на тиган не бях яла, явно всичко се крие в сосчето, в което я направих
По- сочна и крехка пържола на тиган не бях яла, явно всичко се крие в сосчето, в което я направих
12507
По- сочна и крехка пържола на тиган не бях яла, явно всичко се крие в сосчето, в което я направих
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има хиляда и една причина, поради която  свинското месо се избира най-често за домашни месни ястия .  Свинското месо е нежно, умерено мазно и винаги се оказва любимо на всички. Обикновено е по-евтино и по-лесно да се избере. Котлетите обикновено се правят на барбекю или фурна, а просто задушеното месо с лук е абсолютна класика. Но малко хора го приготвят в тиган, защото се притесняват, че ще загубят сочността му

Редакционната ни колегия насърчава своите читатели да поправят тази несправедливост. Ако готвите цяла пържола месо в мляко , това в никакъв случай няма да се случи.

 

Съставките

Свинско месо 400 g

мляко 0,5 л

масло 2 с.л. 

Слънчогледово масло 2 с.л.

кориандър 1 ч.л.

чесън 3 скилидки

сол 0,5 ч.л.

риган 1 ч.л.

Черен пипер (смлян) на вкус

 

подготовка

Измийте парчето месо (по-добре е да вземете вратни пържоли) и избършете с кърпа, като премахнете излишната влага. Подправете свинското с кориандър, риган, черен пипер и сол.

Обелете и нарежете чесъна на тънки филийки. Запържете ги в дълбок тиган в смес от затоплено масло и слънчогледово олио до златисто кафяво и поставете месото отгоре.

Съвет: ако искате месото да има по-богат вкус и апетитна коричка, дръжте го на силен огън от двете страни, за да е леко пържено. 


Залейте месото с мляко, като предварително го загреете. Задушете свинското месо в мляко за 2 часа (понякога отнема час и половина) и не забравяйте да обърнете парчето, когато са минали 40 минути.

Уверете се, че млякото не се изпарява напълно и при необходимост долейте. Сервирайте месото горещо 

Ако искате да оставите свинското месо колкото е възможно по-сочно и меко - този метод е за вас. Студено или топло, месото ще бъде еднакво крехко. Препоръчваме да сервирате под формата на филийки с домашна горчица или сладко-кисел сос. Харесва ли ви нашата рецепта за свинско месо ?

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft