По- сочна и същевременно крехка пържола не бях яла, тази марина прави чудеса с месото

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
По- сочна и същевременно крехка пържола не бях яла, тази марина прави чудеса с месото
По- сочна и същевременно крехка пържола не бях яла, тази марина прави чудеса с месото
17455
По- сочна и същевременно крехка пържола не бях яла, тази марина прави чудеса с месото
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В наши дни има широко разпространено мнение, че горчицата е била една от първите подправки, които хората започнали да използват. За мен синапените семена са най-доброто допълнение към печеното пиле.

Пиле с мед и горчица

Всяка домакиня приготвя месо по различни начини, но все пак има много универсални рецепти, които могат да бъдат подобрени по ваша преценка. Тази рецепта за пиле с мед и горчица  е една такава.

Акцентът на това ястие е медената глазура със синапените семена. Можете да го използвате за пилешки гърди, както и за филе или бутчета . Крилата под такава глазура също ще се окажат изключително вкусни.

СЪСТАВКИТЕ

2 пилешки гърди
4 зелени ябълки
1 супена лъжица кафява захар
1 супена лъжица растително масло
2 с.л. горчица
подправки за пиле
3 скилидки чесън
1 супена лъжица лимонов сок
0,5 с.л. ябълков сок
2 с.л. мед
0,5 ч.л. люти чушки

 

ПОДГОТОВКА

Внимателно отделете пилешката гърда от костите, без да премахвате кожата. Разделете месото на две части.

Приответе марината. Комбинирайте чесън, олио, подправки, захар и лимонов сок в малка купа. Не забравяйте да добавите горчица. С получената паста натрийте пилето от всички страни.

Поставете пилето в тесен плик и поставете в хладилник за 40 минути.

Глазурата за нашето пиле се приготвя достатъчно бързо. Горчицата, лютата чушка, ябълковият сок и меда трябва да бъдат смесени в

тиган . Изчакайте, докато сместа заври, след което гответе 15 минути.

Пилето може да бъде на скара или печено във фурната. Във втория случай го сложете в намазнена тава за печене, поставете малки парченца зелени ябълки до него.

Намазвайте добре гърдата и ябълките с глазура. Печете до омекване. Приятен апетит!

Ето как се готви пиле с горчица и мед . Не забравяйте, че благодарение на вашето въображение и творчески отклонения от класическата рецепта получавате уникални специалитети, които искате да готвите отново и отново.

Красиво и вкусно приготвено пиле е истинска декорация на всяка празнична трапеза. Не забравяйте, че месото трябва да се проверява внимателно преди готвене. То трябва да е свежо и без неприятни миризми.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft