Здравословни храни и правилното хранене са важни, за да поддържате здрави кръвоносните си съдове и сърцето. Рецептата ще ви донесе допълнителни ползи.
Какво ви е необходимо за рецептата
Вижте кои са здравословните храни за сърцето:
1.
Най-добрият начин за намаляване на сърдечно-съдовите заболявания е да се яде риба, особено мазна риба, съдържаща мастни киселини като омега-3. Съществуват надеждни доказателства, че рибата има способността да предотврати и лекува сърдечно-съдови заболявания. Едно известно холандско изследване е установило, че приемът на 30 грама риба на ден или няколко хранения на седмица намаляват риска от сърдечен удар с една трета.
Ябълките биха могли да помогнат за предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци. Те съдържат кверцетин, който действа като естествен агент срещу възпалениятае. Съдържат много витамини и фибри. Най-здравословната комбинация е да ядете ябълки с шепа бадеми или орехи.
Добре е да се консумира авокадо, защото помага за повишаване нивото на добрия HDL холестерол в тялото и намаляване нивото на лошия LDL.
Зелените листни зеленчуци и магданоз са богати на витамин Е и фолиева киселина, което допринася за здравата кръвоносна система. Най-добри са в прясно състояние, но може и замразени.
3. Овесената каша съдържа фитоестрогени и фибри, които поддържат храносмилателната система здрава. Овесена каша е задължително хранене при сърдечно лечение. Можете да добавите към нея различни парченца плодове.
4. Зехтинът е пълен с мононенаситени мазнини. Той може да намали риска от сърдечно-съдови заболявания. Вие е необходимо да използвате зехтин и студено пресовано нерафинирано масло за салатите, които консумирате.
Не забравяйте, че е нужно да се движите повече или да ходите на фитнес, плуване или да си купите спортни уреди за упражнения у дома. Физическата активност, придружена от здравословно хранене ще защити сърцето ви и ще ви даде дълъг живот в добро здраве!
Ето една проста рецепта, която ще ви помогне да се намалят симптомите, предизвикани от сърдечно-съдови заболявания. Всичко, от което се нуждаете, е:
– 8 супени лъжици сушен розмарин (натрошен);
– 3 лимона;
– 2 чаени лъжички течна стевия;
– 2 литра вода.
Начин на приготвяне:
Сипете водата в тенджера и добавете натрошения розмарин. Необходимо е да къкри на слаб огън около 1 час, докато течността стане 1 литър. След това добавете стевията и лимоните, които предварително са обелени и нарязани на парчета. Оставете да къкри още 30 минути. Консумирайте по една супена лъжица от тази смес три пъти на ден. Съхранявайте в буркан с капачка на тъмно и хладно място – примерно в кухненски шкаф, който е далеч от отоплителните уреди.