Как правилно да замразите зеленчуците и да спасите тяхната свежест и полезни съставки? Случвало ли ви се е някога да си купите голяма чанта със зеленина с цел всяка сутрин да си правите полезна закуска, но само няколко дни по-късно в хладилника имате кисели, лигави или загнили зелемчуци?
Най-доброто решение за това е замразяването!
При замразяване на зеленчуците се запазват витамините и се удължава срокът на годност, само обаче ако са съхранени правилно. А ето как?
Замразете в чанта
В малките найлонови торбички за замразяване разпределете парчетата, които искате.Можете да добавите цел плод или само частите, които ги използват. Измийте зеленчуците, преди да замразите.
Замразете в съд. Страхотна идея е и да нарежете зеленчуците в блендер, и да ги съхранявате в кутия / контейнер, разбира се с капак. Важно е зеленчуците да бъде естествени и разбира се много добре измити преди да замразите.