Качеството на продуктите, които консумираме, зависи изключително много и от начина, по който ги съхраняваме в хладилника или фризера. Погрешно е схващането, че замразявайки храните, правим тяхната консумация годна дори след месеци.
Основни правила за запазване на продуктите в хладилника
1.Не препълвайте хладилника
2.Не поставяйте храни в хладилника без да са поставени в затворени кутии
3.Съхранявайте прясното месо отделно от готовите продукти (топлинно
обработено месо, сварен ориз, сладкиши и т.н.)
4.Никога не оставяйте да капе от суровото месо върху храни, поставени на
долните рафтове
5.Никога не поставяйте топла храна в хладилника
6.Размразявайте, почиствайте и дезинфекцирайте хладилника си редовно
7.Винаги проверявайте срока на годност на продуктите. Изхвърляйте продуктите,
които са с изтекъл срок или са се влошили.