Само помниш 6Х1 и винаги ще имаш перфектните палачинки тънки, еластични и не се късат:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Само помниш 6Х1 и винаги ще имаш перфектните палачинки тънки, еластични и не се късат:
18106
Снимков материал: pixabay.com
Само помниш 6Х1 и винаги ще имаш перфектните палачинки тънки, еластични и не се късат:

Всеки, който някога се е занимавал с приготвянето на палачинки , знае, че абсолютно всичко зависи от тестото. Но как можете да намерите самата рецепта за перфектното тесто за палачинки  за завист на всички? Сега ще я споделим с вас.

Формулата 6Х1, която спаси не една домакиня

За да направите палачинките перфектни , трябва да запомните правилото „6 към 1“ добре. Състои се от следното: трябва да сложите шест съставки, една по една. Ето ги и тях:

брашно - 1 чаша;

мляко - 1 чаша;

бакпулвер - 1 щипка;

картофено нишесте - 1 щипка;

яйце - 1 бр .

захар - 1 с.л.

Можете също да добавите щипка сол към тестото, но тъй като не всички домакини го включват в рецептата, то не се появява в списъка на съставките.

Числото „6“ обаче не престава да се появява в рецептата - от посоченото количество съставки ще приготвите шест палачинки със среден размер. Знаейки за тази функция, можете лесно да изчислите необходимото количество съставки за необходимия обем продукти.

палачинки 6х1

За тънкостите при приготвянето на такива палачинки

Няма особена технология за приготвянето на палачинки по техниката 6 към 1. Важно е само да запомните, че брашното трябва да бъде пресято заедно с бакпулвера и нишестето. Необходимо е тестото да се бърка старателно, но не за дълго, в противен случай готовите палачинки ще се получат "гумени".

тесто за палачинки

Преди пърженето на палачинките тестото трябва да се остави да престои в продължение на 15-20 минути - само така сместа ще придобие желаната консистенция, така че готовите палачинки да не се разкъсват.

Тези палачинки се пържат на силен огън в добре загрят тиган, точно 15 секунди от всяка страна. По време на пържене не забравяйте да разбърквате тестото, за да не се утаи и да поддържа еднаква консистенция.

палачинки 6х1

Готовите палачинки са идеални с мед или заквасена сметана, но можете да увиете и всякакви пълнежи в тях (ако тестото е приготвено стриктно според рецептата "6 на 1", тогава вкусът на готовите палачинки в идеалния случай ще подчертае соленият пълнеж).

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft