Празена яхния с маслини
19 Март 2013
21811
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
5 — 6 стръка праз
5 — 6 супени лъжици олио
2 глави лук
2 чаени лъжици брашно
1 чаена лъжица червен пипер
1—2 супени лъжици доматено пюре
1 — 2 дафинови листа
100 гр. маслини
сол
В олиото се задушава ситно нарязаният лук, прибавят се 2 чаени лъжици брашно, позапържва се и се оцветява с 1 чаена лъжица червен пипер. Празът се изчиства, нарязва се на парчета дълги 2 — 3 см, посолява се леко и се запържва при лука. Налива се малко гореща вода, прибавя се доматеното пюре, дафиновите листа и маслините (обезкостени предварително). Ястието се вари на тих огън и се поднася студено, по желание гарнирано с още маслини.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари