1/2 ч.ч. ориз
3 стръка праз лук
1 пакет кори за баница
3 яйца
250 мл газирана вода
50 гр. масло
2 с.л. олио
2 скилидки чесън, пасирани
черен пипер на вкус
сол на вкус
Почистете и измийте добре праза, след което го нарежете на ситно. Загрейте олиото на умерено силен огън и задушете в него праза, оставете на котлона докато сместа леко се сгъсти. След като свалите от огъня, добавете смления чесън, черен пипер и сол на вкус.
Сварете ориза в подсолена вода за 20 минути до омекване (без да се разкашква!). Смесете праза с ориза и леко разбъркайте.
В намаслена тава започнете да редите корите, като мажете всяка с малко разтопено масло. На 2-3 места разпределете равномерно плънката. Подредената баница нарежете на квадрати, след което залейте с останалото разтопено масло, газираната вода и разбитите яйца. Печете около 20 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса. Покрийте с фолио, ако отгоре придобие златист цвят прекалено бързо. След като извадите, поръсете с вода и покрийте с кърпа да омекне.