Празничен кекс със сушени плодове - семпъл, лесен и невероятно вкусен!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Празничен кекс със сушени плодове - семпъл, лесен и невероятно вкусен!
Празничен кекс със сушени плодове - семпъл, лесен и невероятно вкусен!
3851
Източник: За Жената
Празничен кекс със сушени плодове - семпъл, лесен и невероятно вкусен!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Интересен вариант за кекс, който е идеален за зимните дни - семпъл, сочен и сгряващ сърцето с аромата си... Процедурата по приготвянето му е изключително простичка - слагате нарязаните сушени плодове във формата и просто изливате тестото отгоре.

След това остава само да го пъхнете във фурната и след като изстине да го декорирате по желание. Ние ви предлагаме подходяща глазура, но е много вкусен и просто с пудра захар. Ето необходимите продукти за този Празничен кекс със сушени плодове :

Празничен кекс със сушени плодове

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • 260 г брашно
  • 1 щипка сол
  • 12 г бакпулвер (1 торбичка)
  • 3 яйца
  • 225 г захар
  • 120 мл олио
  • 240 мл мляко
  • 1 супена лъжица ванилов екстракт

И ОЩЕ:

  • 1 ябълка
  • настъргана лимонова кора
  • сок от 1/2 лимон
  • 50 г стафиди (жълти и кафяви)
  • 50 г шарени захаросани плодове
  • 30 г едро смлени орехи
  • 1 супена лъжица нишесте

ЗА БЯЛАТА ГЛАЗУРА:

  • 100 г пудра захар
  • 2-3 супени лъжици мляко (колкото е необходимо)
  • смес от ядки и захаросани плодове за украса

ПРОЦЕДУРА:

1. Включете фурната да загрее на 180 градуса. Добавете щипка сол и бакпулвер към брашното. В по-дълбока купа разбийте яйцата на пяна като постепенно добавяте захарта. След това добавете олиото, млякото и ванилията, след което разбъркайте.

2. Постепенно добавете брашното към течните съставки. Загладете, за да няма бучки, но сместа да остане пенлива. Постелете с хартия за печене или намаслете и набрашнете форма с размери 29х12 см и височина 6 см.

кексово тесто

Снимка: YouTube

3. Нарежете ябълките на парчета по-малки от хапка, добавете настърганата лимонова кора и сока от половин лимон. Добавете нарязани ядки, стафиди и нарязани захаросани плодове. Добавете лъжица нишесте и разбъркайте.

сушени плодове в купа

Снимка: YouTube

4. РЕДЕНЕ: една трета от тестото, половината от плодовата смес, една трета от тестото, половината от плодовата смес и завършете с тесто. Сложете да се пече в добре загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 минути.

тесто върху плодове

Снимка: YouTube

5. Оставете сладкиша да изстине, след което го залейте с бялата глазура (разбъркайте пудрата захар с малко прясно мляко, за да се получи гъста аморфна смес) и украсете с нарязани сушени плодове.

бяла глазура за кекс

Снимка: YouTube

празничен кекс

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

празничен кекс парче

Снимка: YouTube

парче кекс

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft