8 яйца (на стайна температура)
1 ч.ч. + 4 с.л. захар
1 ч.ч. + 4 с.л. брашно
какао на прах
пудра захар
За жълтата смес:
4 цели яйца и 4 жълтъка се разбиват с миксер заедно с 1 ч.ч. захар. Бият се докато се разтвори захарта и се получи пухкава маса. Прибавя се 1 ч.ч. брашно и отново се разбива добре.
За бялата смес:
В отделен съд се разбиват 4 белтъка на твърд сняг. Прибавят им се 4 с.л. захар и се бие до получаване на гладка хомогенна смес. Прибавят се 4 с.л. брашно и се разбърква добре.
В предварително намаслена и набрашнена форма за кекс се изсипва малко по-малко от половината жълта смес, поръсва се обилно с какао на прах цялата повърхност. С помощта на лъжица отгоре в средата се изсипва бялата смес, така че да не достига до стените на формата. Отново се поръсва с какао и се изсипва останалата жълта смес, така че да покрие добре какаото. Кексът се пече на 180°C в продължение на 45 минути.