Празнична салата, която трябва да опитате тази година

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Празнична салата, която трябва да опитате тази година
Празнична салата, която трябва да опитате тази година
20720
Празнична салата, която трябва да опитате тази година
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Невероятно ефектна и обилна многопластова салата ще се превърне в централната част на вашата празнична трапеза. Направена е с прости и достъпни съставки, а резултатите са невероятни.

Няма да съжалявате за времето, прекарано за тази салата, защото резултатът наистина си заслужава.

Съставки

Морков 3 бр.

Яйце 6 бр.

Пилешко филе 500 гр

червен лук 2 бр.

подправки по вкус

кашкавал 300 гр

Консервирана царевица 340 гр

Чери домати на вкус

Маслини на вкус

чушка на вкус

Сол на вкус

Захар 1 ч.л.

Ябълков оцет 2 с.л. 

Вода 75 мл

 

Подготовка

Обелете червения лук, нарежете на половинки пръстени и прехвърлете в купа. Добавете сол, захар, ябълков оцет, вода, разбъркайте и мариновайте за 10-15 минути. 


Сварете филето, охладете го и нарежете на малки парченца. Изплакнете зеленчуците, подсушете и нарежете на ситно. 


Сварете морковите, охладете ги, обелете и настържете на едро ренде.

Сварете яйцата, охладете, разделете ги на белтъци и жълтъци. Настържете белтъците на едро ренде, а жълтъците отделно на ситно ренде.
Настържете кашкавала на ситно ренде. Сега можете да наредите слоевете салата. За оформяне можете да използвате кулинарен сплит пръстен с диаметър около 20 см. Първият слой е пилешко, след това слой майонеза.


Поставете подправките на втори слой, разпределете равномерно и намажете малко с майонеза. Отцедете цялата течност от маринования лук и го сложете в следващия слой, намажете с майонеза. Четвъртият слой са варени моркови. Подправете със сол и черен пипер на вкус, покрийте с майонеза. Отцедете царевичната течност, поставете я в следващия слой, разнесете по повърхността и намажете с майонеза. Запазете малко царевица, за да украсите салатата.


Следващите слоеве са белтъци, майонеза, настърган кашкавал, майонеза, жълтъци. Запазете малко белтъци, за да гарнирате салатата. Сега следва дресинга за салата. Първо нарежете чери доматите на две и ги подредете нарязани около салатата


Нарежете маслините на филийки и поставете вътрешния кръг върху салатата.


Накълцайте ситно подправките и изложете в третия кръг. Четвъртият кръг е от червена чушка, нарязан на малки кубчета. В центъра на маруля сложете настъргания белтък, който сте оставили за гарнитура, а отгоре върху тях малко консервирана царевица.


Покрийте съдът със стреч фолио и оставете в хладилника за 2-3 часа или за една нощ. Отстранете прозрачното фолио и формата за печене преди сервиране.

Експериментирайте със съставки, за да украсите вашата многослойна салата . Вместо червени чушки можете да използвате жълт или зелен. Можете също така да опитате напълно различни храни. Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft