Празничният козунак без месене на Катето Евро - перфектен резултат без бъхтане и потене над тестото:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Празничният козунак без месене на Катето Евро - перфектен резултат без бъхтане и потене над тестото:
Празничният козунак без месене на Катето Евро - перфектен резултат без бъхтане и потене над тестото:
53021
Източник: edna.bg
Празничният козунак без месене на Катето Евро - перфектен резултат без бъхтане и потене над тестото:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Припомняме ви любимата на нашите читателки рецепта за козунак от известната актриса и кулинарка Катерина Евро. Всички, които я опитаха, са убедени, че това е един от най-вкусните козунаци, при това без особени усилия по приготвянето му.

Ето необходимите продукти за Козунака без месене на Катето Евро :

Козунак без месене по рецепта на Катето Евро

Необходими продукти:

  • 1 кг пресято брашно
  • 6 яйца
  • 250 мл мляко
  • 330 г захар
  • 80 г мая
  • 200 мл масло и олио
  • Сол
  • Ванилия
  • 1 ч.л сол
  • Лимонова кора

Приготвяне:

"Спомените ми за детството са свързани предимно с празниците, суетнята около тях, голямото семейство събрано на масата и ароматите от гозбите", признава звездата от "Оркестър без име".

"Великден е най-любимият ми празник, защото е свързан с пролетта,ходенето на църква и козунаците, които баба и майка подготвяха много старателно.

Още в четвъртък, преди разпети петък много рано сутринта започваше ритуала - месене на козунаци.

Домът ни ухаеше божествено и никога,ама никога не мога да забравя този аромат на щастие и радост!

Обещах си,че щом порасна и аз ще приготвям чудните козунаци и ще радвам своето семейство. Така и направих!

Ще дам рецептата и на вас!

Тази рецепта е изпитана в годините и колкото и някои хора да се изненадват, тя няма нужда от месене."

Начин на приготвяне:

Маята се захваща в малко от топлото мляко с 2-3 лъжици захар и малко брашно. В пресятото брашно се прави кладенче и в него се слагат последователно продуктите, заедно с шупналата мая. Първо се бърка с лъжица, а след това - малко на ръка, колкото тестото да се събере на топка. Без да месите дълго, оставете тестото на топло да втасва 2 часа.

След това го оформете по желание, поставете във форма и оставете да втасва още 1 час. Печете на 180 градуса около 45 минути.

козунак Катето Евро

Весели празници!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft