100 гр. масло/маргарин
220 гр. брашно
1 пакетче ванилия
1 белтък
5 супени лъжици захар
настърганата кора на на 1 портокал
настърганата кора на 1/2 лимон
на върха на чаена лъжичка бакпулвер
За украса - захарна глазура (Роял айсинг):
1 яйчен белтък
200 гр. пудра захар
1 супена лъжица лимонов сок
хранителни бои
Всички съставки за тестото се смесват заедно, като маслото трябва да е на стайна температура. Замесва се тесто от тях, като се меси добре, за да се хомогенизират съставките. Завива се във фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник половин час.
Изважда се от фолиото и на работната повърхност се разточва кора от тестото с дебелина 4 мм. Когато точите, поръсвайте тестото с пудра захар и го разточете върху хартия за печене - така няма да залепне.
С формички се изрязват бисквитки.
Глазурата се приготвя по следния начин:
белтъкът се разбива с вилица, добавят се постепенно половината захар и лимоновият сок. Сместа се разпределя в по-малки съдинки и се оцветява с хранителни бои по избор. Тази смес е добра основа за покритие на повърхността на бисквитките. След това в основния съд се поставя останалата захар и се разбива до вече гъст Роял айсинг, който се използва за очертаване на контурите на сладките.