Пресейте брашното в дълбок съд и направете в средата му кладенче. В него поставете предварително натрошената мая, добавете 1 с.л. мляко и смесете с малко брашно. Покрийте тестото с кърпа, след което го оставете да престои 15 мин. на топло.
Разтопете маслото в малък съд. Разбъркайте го с яйцето, солта, захарта и останалото мляко (заделете 1 с.л. от него). Омесете тази смес с маята, докато се получи меко и еластично пухкаво тесто. Оставете го покрито още 15 мин. на топло място.
Разделете тестото на 6 части и оформете топки. От тях направете дълги фитили, след което от всеки направете кръгче с дупка в средата или сплетете на плитки.
Загрейте фурната на 180 градуса. Разбийте жълтъка с лъжицата мляко, заделена по-рано. С тази смес намажете венчетата.След това ги подредете в намазнена тава. По желание поръсете с едра захар. Оставете ги още 10-тина минути да втасват, след което ги изпечете в загрятата фурна до готовност.
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Празнични венчета от козуначено тесто - сладка пухкава закачка за празника
Празнични венчета от козуначено тесто - сладка пухкава закачка за празника
28 Април 2016
12687
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари