Празнично пилешко руло
22 Декември 2011
37634
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
300 г пилешко бонфиле
5 резена бекон
6 стръка зелен лук
1/2 връзка магданоз
50 г топено сирене
сол
черен пипер
Време: 40 минути
Резените бекон (5 резена) се нареждат върху готварско фолио така, че да се застъпват. Върху тях се нареждат пилешките филенца (300 г). Поръсват се със сол, черен пипер, ситно нарязан лук (6 стръка) и магданоз (1/2 връзка). Топеното сирене (50 г) се нарязва на парченца, които се слагат върху филенцата. С помощта на фолиото всичко това се навива на руло. Рулото се пече, увито във фолиото 20 минути, след което се развива. От соса, който се е отделил при печенето, се взема с лъжичка и се намазва горната повърхност на рулото. Допича се до получаването на златиста коричка.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари