Празнично тиквено руло с орехи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Празнично тиквено руло с орехи
Празнично тиквено руло с орехи
admin
Добавена от: admin
27405
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
3/4 чаша брашно
1 ч.л. смляна канела
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. смляно индийско орехче
3 големи яйца
1 чаша захар
2/3 чаша пюре от тиква (най-добре тиква цигулка)
1/2 ч.л. ванилов екстракт
1/2 чаша ситно нарязани орехи
1/4 чаша пудра захар + още малко за поръсване
За плънката:
225 гр. сирене маскарпоне
3/4 чаша пресята пудра захар
2 с.л. гъста сметана
1/4 ч.л. ванилов екстракт
1 ч.л. фино настъргана портокалова кора
 

Загрейте фурната на 190 C. Намажете с масло тавичка с размери 30х23 см. Покрийте с хартия за печене. Намаслете и хартията и поръсете с брашно.
Пресейте брашното, канелата, содата и индийското орехче в средноголяма купа и заделете настрана. Разбийте яйцата и захарта в купата на миксера, докато се получи въздушен и плътен крем. Добавете тиквата и ванилията и разбъркайте до гладка смес. Добавете с разбъркване сухите продукти, докато се смесят добре, без да разбивате прекалено сместа. Пресипете в приготвената предварително тавичка и загладете повърхността с шпатула. Поръсете орехите върху тестото. Печете, докато забодена в тестото дървена клечица излезе суха – около 12-14 минути. Извадете и охладете върху кухненска решетка за около 5 минути. Докато се охлажда, покрийте работната повърхност с чиста кърпа. Поръсете отгоре 1/4 чаша пресята пудра захар. Обърнете кейка върху озахарената кърпа. Внимателно обелете хартията и я изхвърлете. Започвайки от дългата страна, внимателно завийте рулото с помощта на кърпата. Оставете да изстине напълно върху решетка.
Плънка:
Докато рулото се охлажда, смесете маскарпонето с пудрата захар, сметаната и ванилията в купата на миксера. Разбийте всичко, докато се получи лек и пукхав крем. Разбъркайте в него портокаловата кора.
Сглобяване на рулото:
Развийте внимателно рулото върху плота. Разнесете върху му внимателно плънката с шпатула. Завийте го отново в същата посока, използвайки кърпата. Прехвърлете с шева надолу върху поднос. Поръсете рулото с пудра захар и нарежете.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft