Праскови в бутер тесто
13 Септември 2013
7214
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг праскови
180 г захар
1/2 пакетче канела
100 г орехови ядки
1 яйце
20 г пудра захар
топка сладолед - за поднасяне
Обелете прасковите, разполовете ги и им махнете костилките. Нарежете корите на тестото на квадрати. Върху всеки квадрат сложете по една прасковена половина. На мястото на костилката сложете по една орехова ядка. Посипете със захарта и канелата. Завийте като съберете отгоре краищата на квадрата. Намажете с разбито яйце и посипете с малко пудра захар. Печете в изплакната с вода тава.
Поднесете готовите сладкишчета с топка сладолед!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари