Праскови в тъмен шоколад с кокос и маскарпоне

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Праскови в тъмен шоколад с кокос и маскарпоне
Праскови в тъмен шоколад с кокос и маскарпоне
admin
Добавена от: admin
4504
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 праскови, без костилки и нарязани на половинки
1 чаша тъмен шоколадов чипс, разтопен (или нарязан на парченца тъмен шоколад)
1 с.л. кокосово масло (по желание)
1/4 чаша кашу, фино счукано
225 гр. сирене маскарпоне, на стайна температура
2 с.л. мед
2 ч.л. къри на прах
 

Разрежете почистените праскови на половинки, отстранете костилката и ги поставете върху тавичка, облепена с хартия за печене, заделете настрана. Разтопете шоколадовия чипс (шоколада) на водна баня или в микровълнова фурна и го смесете с кокосовото масло, докато стане напълно гладък. Потопете едната половина на всяка праскова в разтопения шоколад, а след това я поръсете с натрошените ядки. Поставете тавичката с прасковите в хладилника, за да се охлади шоколадът, докато приготвяте плънката.
Сложете сиренето маскарпоне, кърито и меда в средно голяма купа и я загрейте, докато сместа стане гладка. След като шоколадът се втвърди върху прасковите, с помощта на лъжица загребете малко от пълнежа и го поставете в средата на всяка праскова (пада се около 1 чаена лъжичка пълнеж на праскова), поднесете.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft