2 яйца
1 ч.ч. пудра захар
1 ч. ч. топена свинска мас
4 с.л. кисело мляко
1 пакетче амоняк
1 ванилия
брашно за меко тесто
кристална захар за овалване
сладкарска боя червена и жълта(аз използвах степчета)
мармалад или сладко за слепване
Яйцата разбиваме със захарта, добавяме разтопената мас и киселото мляко смесено с амоняка и ванилията. Постепенно добавяме брашното и замесваме меко тесто. От него правим топчета с големина на орех и ги печем в загрята на 200 градуса фурна до порозовяване. Слепваме бисквитките с мармалада. Разтваряме сладкарската боя (или степчетата) и всяка бисквитка потапяме от едната страна в червено, а от другата в оранжево и след това овалваме в кристална захар. За листенцата аз използвах зелен "марципан Варна" ( но може да импровизирате, като използвате чимшир, маслен крем, студена глазура и дори изрязани от зелена хартия листенца).