Прасковки по рецептата на баба

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Прасковки по рецептата на баба
101255
Снимков материал: pixabay.com
Прасковки по рецептата на баба

Вярваме, че повечето сте пробвали тези праскови.

Те са истинско удоволствие с аромат на сладки спомени.

Ето как да си ги приготвите у дома:

Необходимо е:

2 яйца

1 чаша мазнина

1 чаша захар

1/2 чаши мляко

1 пакетче бакпулвер

5 чаши брашно.

За пълнежа: галета, 2 супени лъжици мармалад от кайсии, 1 супена лъжица какао, 1 чаша захар, малко ром, малко мляко.

За оцветяване: 1 саше червен цвят за торти, 100 мл вода, захар за овалване.

Начин на приготвяне:

Сложете мазнината, добавете захарта и добре разбъркайте сместа. Поставете яйца, мляко, бакпулвер и докато добавяте брашното омесете тесто.

Оставете за 30 минути в хладилника, след това тестото се разделя на равни топченца големи колкото кайсия и малко ги сплесквате от едната страна. Сложете ги да се пекат в предварително загрята фурна на 230 градеса, докато се зачервят, отдолу трябва да бъдат леко кафяви.

Докато са топли издълбайте ги от долната страна с нож. Направете малки дупки, които да се запълнят с приготвената за целта смес. От получените трохи използвате, за да добавите към останалите съставки и направите компактна маса. Запълнете дупките, които сте направили и слепете по две половините, така че ще получите по една праскова. Във водата се разтваря боята, в която се оцветяват прасковите, след което се овалват в захарта.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft