Сварете прясното мляко. Добавете маслото (нарязано на парчета) и захарта. Разбъркайте, докато захарта се разтвори. Оставете сместа да се охлади.
Смесете в купа брашното, солта, маята.
Разбийте яйцата.
В средата на брашното направете кладенче. Добавете яйцата и охладената млечна смес.
Започнете да месите тестото, като постепенно вземате брашно от ръбовете на съда. Месете тестото в купата за 5-7 минути (повдигайте с едната ръка и хвърляйте обратно в купата, не е необходимо да месите тестото на масата), за да стане еластично.
Тестото става меко и копринено на допир.
Прехвърлете тестото в чиста купа и го поставете на топло място за 1-1,5 часа. Тестото втасва перфектно !!!
От готовото тесто може да направите чеснови питки, кифлички, милинки и всякакви други тестени изделия със сладка и солена плънка.