Преди винаги изхвърлях кожата на пилето, сега си я пазя за златната рецепта, нечовешки вкусно обикновено пиле

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Преди винаги изхвърлях кожата на пилето, сега си я пазя за златната рецепта, нечовешки вкусно обикновено пиле
Преди винаги изхвърлях кожата на пилето, сега си я пазя за златната рецепта, нечовешки вкусно...
8138
Преди винаги изхвърлях кожата на пилето, сега си я пазя за златната рецепта, нечовешки вкусно обикновено пиле
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 40 мин
Общо: 70 мин
Хранителна стойност: 300 kcal
Необходими продукти

1 пиле с тегло около 2 кг

сол на вкус

1 ч.л. всяка смес от подправки

1 скилидка чесън

600 г гъби

1 чушка

1 глава лук

100 г чисти фъстъци

Зелени подправки

30 мл растително масло за пържене.

Обикновените ястия бързо  отегчават и понякога искате да направите нещо фантастично за близките си.

 

Пилешко руло на фурна

Тази рецепта е полезна в случаите, когато времето за готвене е много малко. И като смените пълнежа или печете без него, можете да експериментирате по всякакъв начин с вкусовете.
Домашнто пилешко роле и по-вкусно от купешкото! Оказва се нежно и сочно поради специалното изпичане на месо в пилешката кожа.

За готвене, използвайте месото от цялото пиле. Крила и кости ще бъдат полезни за бульон - нищо няма да се загуби!

 

СЪСТАВКИТЕ

1 пиле с тегло около 2 кг

сол на вкус

1 ч.л. всяка смес от подправки

1 скилидка чесън

600 г гъби

1 чушка

1 глава лук

100 г чисти фъстъци

Зелени подправки

30 мл растително масло за пържене.

Подготовка: внимателно извадете кожата от пилето и след това отделете месото от костите.

Когато искате да готвите по-диетична версия на това ястие, използвайте само пилешко филе и кожа от други части на пилето. Аз, например, периодично замразявам излишната кожа от бутчетата и когато се събера точното количество, правя зашеметяващо роле от пилешки гърди .

ПОДГОТОВКА

Подгответе месото по всякакъв достъпен начин. Основното е, че кожата остава колкото е възможно повече.

Пилешкото месо се нарязва на малки парченца, осолява се, добавяте подправки, чесън, разбъркайте и сложете марината за 15 минути.

Междувременно запържете в тиган ситно нарязан лук,  пипер и гъби. Когато излишната течност се изпари, добавете месото с подправки и гответе в тигана още 10 минути.

Отстранете излишната течност и оставете пълнежа да се охлади.

Охладено месо, смесено с шам-фъстъци, нарязани зеленчуци обвивате в пилешка кожа. Така че пълнежът да не излиза от рулото, обвива се с конец и здраво се фиксират краищата. От малки парчета кожа можете да направите малки пилешки рула.

Обвивате рулото вав фолио и го оставяте във фурната, нагрята до 200 градуса за 50 минути.

В крайна сметка ожете да извадите готовото ястие и да го охладите. Още по-добре, сложете го в хладилника, така че ролето "да се стегне" и да има правилната форма.

Преди сервиране свалете фолиото и конците. Нарежете ролето директно върху табла или голяма чиния. Бон апетит!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft