Преди ги хвърлях, защото никой не ядеше тази част от пилето, но направени така стават истински кулинарен шедьовър

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Преди ги хвърлях, защото никой не ядеше тази част от пилето, но направени така стават истински кулинарен шедьовър
Преди ги хвърлях, защото никой не ядеше тази част от пилето, но направени така стават истински...
7149
Преди ги хвърлях, защото никой не ядеше тази част от пилето, но направени така стават истински кулинарен шедьовър
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато разфасовам пилето, винаги слагам крилата в отделна торба във фризера. Когато се събират 10-12 парчета, ги изпичам със или без картофи, но със сос от медена горчица. В действителност, те само дават на картофите месен вкус, а самата месо не е толкова много. И основният проблем не е дори в това, а просто имат много твърди кости. Възможно ли е да се готвят крилата без досадните кокалчета

Начинът, който ви предлагаме, прави възможно това начинание. Необходимо е само правилно нарязване на крилата. И сега ще ви покажем точно как да го направите

 

съставки

Пилешки крила 500-600 g

галета 2-3 Чл. л.

Слънчогледово масло 500 мл

захар 4 супени лъжици

оцет 1 супена лъжица

банан 2 броя

люти чушки 1 брой

вода 3 супени лъжици

лимон 1/2 бр

сол на вкус

Черен пипер на вкус

 

подготовка

Нарежете всяко крило на три части в ставите. Върхът не е необходим. След това работете с останалите две части.

рецепта за пилешки крила
Вземете средната част. В нея има две кости: едната е по-дебела, втората е по-тънка. Използвайки кулинарни ножици, откъснете от едната страна ставата, свързваща двете кости. След като набутате навътре кожата както е показано на снимката извадете коста

рецепта за пилешки крила

рецепта за пилешки крила

рецепта за пилешки крила
Остава да работим върху по-голям камък. Плъзнете плътта към съединението, като го завъртите в процеса навън. Месото ще бъде навън, а кожата ще е вътре. Оставете настрана.

рецепта за пилешки крила
Продължете с рамото на крилото както е показано на сниимката

рецепта за пилешки крила

рецепта за пилешки крила
С едно крило получавате две мини бутчета

рецепта за пилешки крила

рецепта за пилешки крила

рецепта за пилешки крила
Сега е време да мариновате крилата в сок от половин лимон, гранулирана захар (1 супена лъжица L.), сол и черен пипер в продължение на 20 минути. 

рецепта за пилешки крила
Изсипете олио в дълбок тиган и загрейте добре. Използвайте панировка или галета.

Оваляйте 2-3 пъти. Потопете във врялото олио и изпържете . Нарежете банана и пипер. Загрейте останалото масло. Добавете захар. Изчакайте, докато масата стане светлокафява и бучките захар изчезнат. 

рецепта за пилешки крила
Добавете вода към карамела. Загрейте масата малко, след това излейте в оцета и добавете щипка сол. Когато масата заври, добавете банана и черния пипер. Варете в продължение на 7 минути. 

рецепта за пилешки крила
Сервирайте крилата със соса. 

Запазете рецептата точно сега, защото скоро ще дойде време да я пробвате

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft