Преди готвене задължително овалвам месото в сода за 3-4 часа - много е просто, но ефектът е огромен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Преди готвене задължително овалвам месото в сода за 3-4 часа - много е просто, но ефектът е огромен:
161363
Снимков материал: pixabay.com
Преди готвене задължително овалвам месото в сода за 3-4 часа - много е просто, но ефектът е огромен:

Ако често готвите месо у дома, то сигурно сте попадали на такова в магазина, което е по-старичко и жилаво. Да го сготвиш понякога си е равностойно на подвиг - жилавото месо става сухо и твърдо като подметка.

Днес имаме чудесна новина за вас! С този лесен метод и най-жилавото месо ще омекне и ще стане крехко само за 3-4 часа.

Не е нужно да го киснете в сложни маринати - просто оваляйте парчето месо в сода за хляб и го оставете в хладилника за 3-5 часа.

месо със сода

Измийте го старателно преди готвене. Месото ще стане много крехко и буквално ще се топи в устата!

Ето още няколко супер полезни приложения на содата в кухнята:

  • Тя е заместител на бакпулвера. Само предварително я угасете в оцет.
  • Измийте плодовете и зеленчуците със сода - така те ще се почистят гарантирано от всевъзможни препарати, с които са обработвани.
  • Чаена лъжичка сода, добавена към врящото пиле в тенджерата с вода ще ускори процеса на готвене.
  • За омекотяване на фасул или боб - изсипете една чаена лъжичка сода в тенджерата.
  • Миризмата на риба по ръцете ви ще изчезне, ако ги натриете със сода.
  • Омлетът ще бъде по-пухкав, ако добавите половин чаена лъжичка сода на всеки три яйца.
  • Намалява киселинността на ястия с домати. Сложете малко сода в тях.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft