Преди го редях в тавичката, но сега ми е много по-лесно: Мързелив Рататуй - нещо божествено с патладжани за броени минути! (Видео)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Преди го редях в тавичката, но сега ми е много по-лесно: Мързелив Рататуй - нещо божествено с патладжани за броени минути! (Видео)
Преди го редях в тавичката, но сега ми е много по-лесно: Мързелив Рататуй - нещо божествено с...
27329
Преди го редях в тавичката, но сега ми е много по-лесно: Мързелив Рататуй - нещо божествено с патладжани за броени минути! (Видео)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ratatouille - ястието, което идва при нас от френския Прованс. Представлява задушени зеленчуци и в оригиналната рецепта се състои от домати, тиквички, чушки, лук и чесън. По-късно основен атрибут на рататуя става патладжанът.

Днес ви предлагаме да си приготвите това божествено ястие по една бърза и лесна рецепта. Резултатът е перфектен и изключително апетитен!

Продукти:

2 патладжана

2 домата

1 морков

150 гр.

кашкавал или сирене

2 скилидки чесън

олио на вкус

сол на вкус

1-2 с.л. заквасена сметана

Приготвяне:

  1. Измийте патладжаните и направете напречни успоредни разрези, без да режете до края. Дебелината им трябва да е около 1 см. Посолете филийките и оставете за 15 мин. Още веднъж изплакнете патладжаните и ги накиснете за 20 минути в студена вода, за да се махне горчивината.
  2. През това време нарежете на тънки кръгчета доматите и морковите.
  3. След това извадете патладжаните от водата, намажете хубаво и в разрезите с олио и пъхнете в разрезите резени домати и моркови, като ги редувате.
  4. Смесете сиренето със ситно нарязания или пресован чесън преса и заквасената сметана. Поставете от плънката във всеки разрез, а останалата част намажете отгоре и отстрани върху патладжаните.
  5. Покрийте тавата с хартия за печене и я намажете с олио, след което поставете отгоре патладжаните. За да не се обръщат, пъхнете отстрани клечки за зъби, за да ги подпрат.
  6. Пъхнете ястието в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-50 минути. Последните 5-7 минути печете на режим грил или горна скара. Поднесете Рататуя поръсен с много зелени подправки.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft