Ако не обичате много риба, определено трябва да обърнете внимание на тази рецепта. След нея мнението ви изцяло ще се промени.
За да приготвите рибата по царски , бихте могли да изберете риба, която се продава под формата на филе или тилапия. Рецептата може да се преобразува по ваш вкус, добавяйки от любимите си подправки и зеленчуци.
Завладейте сърцата на гостите си с това прекрасно рибно ястие и разберете тайната за неговото приготвяне.
Нужни продукти:
Риба – 1 кг
Майонеза – 150 грама
Кашкавал – 100 грама
Лук – 2 глави
Домат – 1 бр.
Чушка – 1 бр.
Подправка за риба на вкус
Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Нарежете рибата на парчета, почистете и нарежете лука на пръстени. Към лука добавете подправката за риба, майонезата, черния пипер и солта. Разбъркайте внимателно. Поставете рибата в така приготвената марината и разбъркайте. Оставете в хладилника за около 30-40 минути.
Върху пергамент или фолио за печене подредете рибата. Излейте маринатата. Отгоре сложете нарязан домат и нарязаната на ивички чушка. Уверете се, че има достатъчно майонеза и покрийте рибата с настърган кашкавал. Сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около половин час.
Рибата може да се приготви като алтернатива на месото по френски. Тя ще се хареса на всички без изключение!