Предложение за обяд: Сочни спагети Карбонара

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Предложение за обяд: Сочни спагети Карбонара
Предложение за обяд: Сочни спагети Карбонара
16115
Предложение за обяд: Сочни спагети Карбонара
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пастата е вид храна с най-много вариации и различни рецепти.  Карбонара  е рецепта за паста, която е от Рим, основава се на яйца, пармезан, бекон и черен пипер. Лесна е за подготовка и има отличен вкус.

Необходимо време: 25 минути

Приготвяне: 15 минути

Готвене: 10 минути

 

Необходими съставки:

1 пакетче спагети                                                                                                                                                        
2 супени лъжици зехтин                                                                                                                            
500 грама бекон, ситно нарязан на кубчета                                                                                                         
2 скилидки чесън                                                                                                                               
2 яйца                                                                                                                                                                                       
1 чаша настърган пармезан или кашкавал           
пипер


Приготвяне: За 4 до 6 порции

Докато се варят спагетите приготвяйте соса за да са топли и готови спагетите, когато сосът ще бъде готов. Много е важно пастата да е гореща, когато се добавят яйцата, за да се слеят, когато е необходимо.

 

Вземете широк съд и го напълнете с вода и сол. Оставете водата да заври и след това добавете спагетите да се варят от 8 до 10 минути. Изцедете добре спагетите, но запазете част от водата, в която са се варили, ще ви трябва за по-късно.

Докато се варят спагетите на слаб огън, зехтин започнете да пържени бекон 3 - 4 минути, докато не станат хрупкави. Добавете чесъна да омекне, но не повече от 1 минута.

 

Поставете топлите, изцедени спагети в тигана с бекон и чесън на тиха температура. В отделен съд счупете двете яйца и добавете пармезан или кашкавал и смесвайте докато не се съединят и загубят всички бучки и мехурчета, които има. 

 

Махнете тигана от огъня и добавете сместа от яйцата и започнете да бъркате, добавете малко от водата (около 1 или 2 малки чаши), в която сте варили спагетите, за да се разреди сместа, но и да стане кремообразна. Това не го правете на огън, тъй като яйцата ще започнат да се варят и ще побелеят, а не искаме това да се случи. Подправете спагетите с черен пипер и почерпете.

Добър апетит!

 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft