Предотвратяване развитието на подагра: плодове за намаляване на пикочната киселина

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Предотвратяване развитието на подагра: плодове за намаляване на пикочната киселина
22448
Снимков материал: pixabay.com
Предотвратяване развитието на подагра: плодове за намаляване на пикочната киселина

Плодовете и зеленчуците оказват голямо влияние върху нивото на пикочната киселина в организма и развитието на подагра.

Като знаем как да избираме здравословни плодове, можем да намалим риска от високо съдържание на пикочна киселина.

Това е отпадъчен продукт от тялото, който се екскретира с урината и се екскретира в резултат на метаболизма на определени вещества, наречени пурини.

Тази киселина обикновено се разтваря в кръвта, през която тя пътува до бъбреците. И впоследствие се екскретира с урината. Но понякога в този процес възникват проблеми.

Кога пикочната киселина става вредна?

Пикочната киселина започва да причинява дискомфорт, когато неефективно се отделя с урината. Или когато нивата в кръвта са по-високи, отколкото бъбреците могат да контролират.

И така, как можем да намалим нивото на пикочна киселина в организма?

Има голямо разнообразие от лекарства, които ефективно намаляват нивата на пикочна киселина в кръвта и урината.

Плодовете са полезни за пикочната киселина. Сред тези плодове следните са най-полезните:

Череша.

Фолиевата киселина е един от най-важните компоненти на черешите. Той има способността да инхибира ксантиноксидазата. Който е ензим, свързан с високи нива на пикочна киселина. Освен това може да се консумира директно или чрез сокове без добавена захар, но не и в сладко.

Лимон.

Неговите лимонови свойства позволяват на организма да произвежда калциев карбонат. Което е необходимо за контрол на нивото на пикочна киселина в кръвта и урината. Трябва да се приема като инфузия, но без добавена захар.

Ябълки.

Те са много добър източник на лимонена киселина, както и отличен доставчик на естествени влакна. Те имат способността да предизвикват усещане за пълнота в стомаха. Ето защо е идеален за контролиране на наднорменото тегло.

Малина.

Те са отличен източник на витамин С в допълнение към мощен антиоксидант. Следователно, той е много ефективен за потискане образуването на кристали на пикочна киселина. Особено чрез намаляване на концентрацията в кръвта и урината.

Ягода.

Това е един от най-подходящите плодове за борба с високи нива на пикочна киселина. Освен това, той съдържа сред ефективните си компоненти антиоксиданти, фолиева киселина, витамин С.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft