Представете я с гордост на вашите гости! Рецепта от златни времена - ТОРТА ДОБОШ, празник за...
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Подготовката не е лесна, но усилията накрая се отплащат. Торта Добош е сред онези легендарни рецепти, които сме виждали в кулинарния тефтер на мама или баба, но които не се осмеляваме да приготвим сами, защото всичко ни се струва прекалено сложно! Е, с приложеното в рецептата видео нещата стават много по-лесни и ще се убедите, че всяко усилие си заслужава труда! Получава се богата на вкус и разкошна на визия празнична торта, която ще накара гостите ви да ахнат, а вие ще бъдете горди от себе си! Ето необходимите продукти:
Торта Добош
Продукти:
За кори с диаметър 20 см (10 броя):
- 6 яйца
- 6 супени лъжици захар
- 6 супени лъжици брашно
- по желание ситно настъргана лимонова кора
За крема:
- 5 яйца
- 200 г гранулирана захар
- 1 пакетче ванилова захар
- 200 г шоколад за готвене (40% какаова маса)
- 250 гр.
ИСТИНСКО масло
Карамелена глазура:
- 200 г гранулирана захар
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 2 супени лъжици разтопено масло
За украса:
- 1 пак.шоколадова сметана (+мляко за разбиването)
Приготвяне:
Снимка: YouTube
Целият процес по приготвянето на тази разкошна торта може да гледате във видеото по-долу:
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари