Премахване на лошата миризма и енергия от кухнята по следния начин:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Премахване на лошата миризма и енергия от кухнята по следния начин:
17107
Източник: jenata.org
Снимков материал: pixabay.com
Премахване на лошата миризма и енергия от кухнята по следния начин:

Според източното течение Фън Шуй кухнята притежава притегателна сила за семейството и всичко в нея трябва да е уютно и да излъчва добри енергии. Философията казва, че енергията в кухнята може да се познае дали е позитивна или негативна само по аромата, който се разнася около печката и масата.

Тъй като в кухнята съхраняваме различни продукти за готвене е напълно нормално по някое време да се появят зловония. Те блокират притока на свежа, позитивна енергия и всяват зла.

За да се освободи пространството от зловония е добре да се проветри. Застоялият въздух е противопоказен за кухнята и обитателите й. Ако само отварянето на прозореца не свърши работа се преминава към план Б – почистване на уредите и плотовете с гъба, напоена с оцет. Киселината отстранява петна и мирис на цигарен дим.

Разтвор от равни съотношения между олио и оцет пък изчиства мухълта. В случай, че черните петна отказват да се махнат трябва да се добави повече оцет. Сода за хляб и кисело мляко почистват мивката. Продуктите се поръсват върху зацапаните повърхности, оставят се да подействат 10 минути и се изтъркват с навлажнен парцал.

Добрата домакиня използва купичка с оцетен разтвор и няколко капки етерично масло, за да освежи въздуха в кухнята си. За да не се вмирисват съдовете трябва да се измиват с гореща вода периодично. Готварската сол е като ексфолиант за тенджерите и тиганите, които миришат на риба.

Съд, в който сме приготвяли силно ароматно ястие се почиства идеално с утайка от кафе и измиване с гореща вода и веро. Смес от вода, сол и картофени обелки се пълни в стъклени съдове, за да се отмиришат. Трябва обаче да нощуват напълнени 24 часа. Бял оцет и вода в съотношение едно към едно са в състояние да отстраняват всякакви миризми от стените и пердетата. Разтворът се пълни в бутилка с пулверизатор и се пръска във въздуха на стаята.

Запържване на кора от лимон, или обелка от портокал с парче ябълка и целина може да ароматизира приятно цялата кухня. Плодовата миризма се натаява дори в мебелите. Докато се запържват на котлона не бива да се използва аспиратора. Важното в случая е да се задържи приятната миризма в кухнята, а не да се изгони по тръбите навън. За да се премахне миризмата на разложено и застояло от коша за отпадъци дъното му трябва да се ръси със сода бикарбонат веднъж на всеки две седмици. Добре е да се държи на балкона пред кухнята, а не вътре, където се готви и се държи прясна храна, защото това отново пречи на циркулирането на положителната енергия.

 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft