Пресни гъбки с яйца на тиган
4 Май 2012
24509
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г. пресни гъби
2 глави лук
1/3 пакетче краве масло
4 яйца
2 с.л. растително масло
черен пипер
магданоз
сол
1 люта червена чушка
Почистените гъби се задушават заедно с лука в растителното масло, като се добавят малко вода и сол. Като омекнат, се заливат с яйцата, разбити предварително със сол и черен пипер на вкус. Оставят се няколко минути на тих огън, за да се стегнат яйцата, като много внимателно се разбъркват.
Към всяка порция се прибавя малко масло, след което отгоре се наръсва магданоз. По желание може да добавите към гъбите натрошена люта чушка, ако сте любители на пикантните ястия!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари