Пресни картофи на фурна в пергамент-Малко зехтинче, чесън и не ти трябва друго-Мега вкусни стават

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пресни картофи на фурна в пергамент-Малко зехтинче, чесън и не ти трябва друго-Мега вкусни стават
Пресни картофи на фурна в пергамент-Малко зехтинче, чесън и не ти трябва друго-Мега вкусни стават
4501
Пресни картофи на фурна в пергамент-Малко зехтинче, чесън и не ти трябва друго-Мега вкусни стават
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Трудно е да се намери човек, който да не обича млади картофи. С настъпването на лятото тази конкретна гарнитура се появява на всяка маса. Ето защо всяка домакиня трябва да може да го приготви. Младите картофи в пергамент са едно от любимите ястия на семейството ми.

Един приятел ми каза, че младите картофи могат да се пекат. По време на пътуване до страната започнахме да подреждаме масата. Исках да сервирам картофи в обичайния им вид , като ги сваря с копър. Но една приятелка реши да приготви кореноплоден зеленчук по нейната подписна рецепта. И има защо, защото ястието се оказа просто невероятно.

Млади картофи на фурна

Младите картофи са продукт, богат на витамини от група В и С. Освен това съдържат много фосфор и желязо. Те имат положителен ефект върху състоянието на имунната система и костната тъкан. Калият, който също се съдържа в състава на младите картофи, подобрява работата на сърцето. За да се запази максимално този минерал в състава на картофа, се препоръчва да се готви с кората.

Друго безспорно предимство на младите грудки е, че те съдържат много по-малко нишесте . Това ви помага да се почувствате сити по-бързо и да не преяждате. Така младите картофи ще се впишат идеално в диетата на правилното хранене. Да, този продукт се приготвя много лесно.

Рецепта за печени млади картофи

Съставки

  • 1 кг картофи
  • 5 с. л. зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • 2 ч.л.
сол
  • 0,5 ч.л розмарин
  • 0,5 ч.л млян черен пипер
  • Приготвяне:

    На първо място, картофите трябва да се измият. Фината кожичка може и да нес е отстранява или да я махнете по желание ако има такава.
    Сега в отделна купа смесете олиото, подправките и солта, добавете нарязания чесън. Получената превръзка полета картофи и се разбърква. Оставете клубените в тази марината за 10 минути.

    Съдовете, в които ще се пече ястието, се застилат с пергамент. Наредете картофите отгоре и след това покрийте с друг слой хартия за печене. Увийте пергамента в плик и го изпратете във фурната, предварително загрята до 180 градуса.

    Печете картофи за 40 минути. След това отстранете горната част на пергамента и сложете картофите във фурната за още 10 минути, за да се запекат. Ето един млад картоф и готов!

    Надяваме се да харесате нашата рецепта. И най-хубавото е, че месото ще допълни вкуса на младите картофи. 

    Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft