Количеството локум зависи от броя на корите в опаковката. Ако са по-тънки - ще бъдат повече, следователно и локумът ще е повече.
Кори се разрязват по дължина, така че от една кора да станат две.
Първата кора се намазва с олио и се покрива с втората кора.
Върху нея отново се маже олио и се поръсва със смлените орехи, а върху тях се слагат парчета локум.
Корите се навиват на руло, което се разрязва на две.
По същия начин се процедира и с останалите кори и плънка.
Готовите рула се намазват с олио и се подреждат в намазнена тава.
Пекат се в предварително загрята фурна.
Сварява се сироп от захарта и водата, а щом е готов, вътре се добавя сокът от лимон.
Щом баклавичките изстинат напълно, се вземат една след друга и се потапят в горещия сироп.
Оставят се в сиропа да попият хубаво. Ако искате да са по-хрупкави, дръжте ги по-малко, а ако искате да са сочни и меки - повече време.