Приготвени по един от тези 5 начина стават божествени

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Приготвени по един от тези 5 начина стават божествени
Приготвени по един от тези 5 начина стават божествени
12326
Приготвени по един от тези 5 начина стават божествени
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Истинско кулинарно съвършенство може да се види, когато готвачът приготя не само филето и бутчетата на пилето, а и дреболиите му- коремчета, воденички и дробчета . От една страна, нежната карантия в заквасена сметана, която не е в никакъв случай по-лоша от месото, може да изглежда доста сложна за приготвяне. Но днес ще ви убедим точно в обратното: просто трябва да знаете как да си я подготвите.

Приготвянето на пилешки коремчета започва с факта, че те трябва да готвят правилно. Ето защо те толкова често се намират в супата: тъй като много хора не знаят рецепти с тях. За щастие потенциалът на карантията не се ограничава само до супички. В тази статия ще намерите 5-те най-добри рецепти за пилешки коремчета

Как да си приготвяте пиле

Как да си приготвяте пиле

Всички рецепти започват с едно: много добре изплакнете пилешкия стомах, почистете го от жлъчните камъни, изплакнете и отново изсушете.

Задушени дреболии в тиган

Ще ви трябва:

пилешки коремчета - 500 гр
лук - 2 бр.
растително масло - за пържене
сода - 0,5 л.
подправки - на вкус
сол - на вкус

В топъл тиган с масло, поставете нарязания лук и го запържете докато стане златист. След това добавете дреболиите към лука и изпържете, докато сокът започне да се появява в големи количества. Веднага след това добавете содата - сокът ще започне да се разпенва. Добавете подправките, солта, разбъркайте и покрийте с капак. Задушете докато месото е меко, непрекъснато наливайки вода, за да ги покрива

Задушени дреболии в тиган

Пилешки дреболии с гъби и картофи

Ще ви трябва:

пилешки дреболии - 650 гр
картофи - 400 гр
шампанско - 300 гр
заквасена сметана - 50 мл
яйце - 1 бр.
дафинови листа - 1 бр.
черен пипер - на вкус
сол - на вкус

Гъби, нарязани на големи парчета, картофи - на кубчета от 2 см, и пилешки коремчета - нарязани на 2-3 части. Залейте дреболиите с вода и ги гответе два часа до омекване, заедно с дафиновите листа. След омекване добавете гъбите, солта и изчакайте да заври. След това намалете топлината и гответе за още 15 минути. Сега можете да добавите картофите. Разбъркайте зеленчуците и оставете да се изпечат, докато станат окончателно готови, смесете сметаната с яйцата и я изсипете върху картофите. 

Пилешки дреболии с гъби и картофи

Пилешки дреболии в заквасена сметана

Ще ви трябва:

пилешки коремчета - 500 гр
заквасена сметана - 150 мл
кисела краставица - 2 бр.
моркови - 1 бр.
чесън - 1 зъб.
джинджифил - 0,5 см
хрян - 2 супени лъжици
черен пипер - на вкус
сол - на вкус
слънчогледово масло - за пържене

Предварително сварете пилешките дреболии в продължение на 40 минути в осолена вода и ги нарежете фино. Също нарежете на кубчета лука, морковите и краставиците. На тиган, загрят с олио, запържете чесъна с джинджифила и добавете дреболиите, морковите и лука. След 10 минути разбъркайте, изсипете заквасената сметана, добавете хряна и киселите краставици. Остава само да добавите пипер, сол и запържите за още 10 минути.

Пилешки дреболии в заквасена сметана

Пилешки коремчета в бира

Ще ви трябва:

пилешки дреболии - 500 гр
лека бира - 200 мл
пилешки бульон - 200 мл
лук - 2 бр.
Дижонска горчица - 1 супена лъжица
винен оцет - 1 супена лъжица
захар - 1 ч.

л.
слънчогледово олио - 2 супени лъжици
Масло - 30 гр
пшенично брашно - 1 супена лъжица

Загрейте слънчогледовото олио и маслото в тигана, запържете лука нарязан на полукръгчета. Нарежете пилешките дреболии и ги добавете към лука. Запържете около 10 минути, докато леко се зачервят. Сол и пипер на вкус прибавете, изсипете бирата и половината бульон, а след това добавете захар и оцет. Когато дреболиите станат меки, изсипете брашното и добавете горчицата, разбъркайте, запържете. Готово!

Пилешки коремчета в бира

Пилаф с пилешки дреболии

Ще ви трябва:

пилешки дребоии - 300 гр
ориз басмати - 400 гр
чесън - 2 зъба.
домати - 1 бр.
чушки - 1 бр.
патладжан - 1 бр.
лук - 1 бр.
черен пипер - на вкус
сол - на вкус
слънчогледово масло - за пържене

Сварете дреболиите в голямо количество солена вода (3 литра) и ги нарежете. Запържете зеленчуците с чесън и подправкит в масло, след това добавете нарязания домат, дреболиите и бульона. Сложете сол, пипер на вкус и добавете ориза. 

Пилаф с пилешки дреболии

Можете да намерите десетки възможности за готвене на пилешки дреболии със заквасена сметана, но избрахме най-лесните и вкусните. Имат богат и оригинален вкус. Най-простата рецепта, разбира се, е първата - бърза, от малко количество съставки. Но пилешките коремчета с гъби и картофи могат да бъдат вечеря за цялото семейство! Между другото, можете да ги сготвите и с пилешки сърца 

Запазете предложеното от нас и започнете да завладявате нови върхове!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft