Истинско кулинарно съвършенство може да се види, когато готвачът приготя не само филето и бутчетата на пилето, а и дреболиите му- коремчета, воденички и дробчета . От една страна, нежната карантия в заквасена сметана, която не е в никакъв случай по-лоша от месото, може да изглежда доста сложна за приготвяне. Но днес ще ви убедим точно в обратното: просто трябва да знаете как да си я подготвите.
Приготвянето на пилешки коремчета започва с факта, че те трябва да готвят правилно. Ето защо те толкова често се намират в супата: тъй като много хора не знаят рецепти с тях. За щастие потенциалът на карантията не се ограничава само до супички. В тази статия ще намерите 5-те най-добри рецепти за пилешки коремчета
Как да си приготвяте пиле
Всички рецепти започват с едно: много добре изплакнете пилешкия стомах, почистете го от жлъчните камъни, изплакнете и отново изсушете.
Задушени дреболии в тиган
Ще ви трябва:
пилешки коремчета - 500 гр
лук - 2 бр.
растително масло - за пържене
сода - 0,5 л.
подправки - на вкус
сол - на вкус
В топъл тиган с масло, поставете нарязания лук и го запържете докато стане златист. След това добавете дреболиите към лука и изпържете, докато сокът започне да се появява в големи количества. Веднага след това добавете содата - сокът ще започне да се разпенва. Добавете подправките, солта, разбъркайте и покрийте с капак. Задушете докато месото е меко, непрекъснато наливайки вода, за да ги покрива
Пилешки дреболии с гъби и картофи
Ще ви трябва:
пилешки дреболии - 650 гр
картофи - 400 гр
шампанско - 300 гр
заквасена сметана - 50 мл
яйце - 1 бр.
дафинови листа - 1 бр.
черен пипер - на вкус
сол - на вкус
Гъби, нарязани на големи парчета, картофи - на кубчета от 2 см, и пилешки коремчета - нарязани на 2-3 части. Залейте дреболиите с вода и ги гответе два часа до омекване, заедно с дафиновите листа. След омекване добавете гъбите, солта и изчакайте да заври. След това намалете топлината и гответе за още 15 минути. Сега можете да добавите картофите. Разбъркайте зеленчуците и оставете да се изпечат, докато станат окончателно готови, смесете сметаната с яйцата и я изсипете върху картофите.
Пилешки дреболии в заквасена сметана
Ще ви трябва:
пилешки коремчета - 500 гр
заквасена сметана - 150 мл
кисела краставица - 2 бр.
моркови - 1 бр.
чесън - 1 зъб.
джинджифил - 0,5 см
хрян - 2 супени лъжици
черен пипер - на вкус
сол - на вкус
слънчогледово масло - за пържене
Предварително сварете пилешките дреболии в продължение на 40 минути в осолена вода и ги нарежете фино. Също нарежете на кубчета лука, морковите и краставиците. На тиган, загрят с олио, запържете чесъна с джинджифила и добавете дреболиите, морковите и лука. След 10 минути разбъркайте, изсипете заквасената сметана, добавете хряна и киселите краставици. Остава само да добавите пипер, сол и запържите за още 10 минути.
Пилешки коремчета в бира
Ще ви трябва:
пилешки дреболии - 500 гр
лека бира - 200 мл
пилешки бульон - 200 мл
лук - 2 бр.
Дижонска горчица - 1 супена лъжица
винен оцет - 1 супена лъжица
захар - 1 ч.
слънчогледово олио - 2 супени лъжици
Масло - 30 гр
пшенично брашно - 1 супена лъжица
Загрейте слънчогледовото олио и маслото в тигана, запържете лука нарязан на полукръгчета. Нарежете пилешките дреболии и ги добавете към лука. Запържете около 10 минути, докато леко се зачервят. Сол и пипер на вкус прибавете, изсипете бирата и половината бульон, а след това добавете захар и оцет. Когато дреболиите станат меки, изсипете брашното и добавете горчицата, разбъркайте, запържете. Готово!
Пилаф с пилешки дреболии
Ще ви трябва:
пилешки дребоии - 300 гр
ориз басмати - 400 гр
чесън - 2 зъба.
домати - 1 бр.
чушки - 1 бр.
патладжан - 1 бр.
лук - 1 бр.
черен пипер - на вкус
сол - на вкус
слънчогледово масло - за пържене
Сварете дреболиите в голямо количество солена вода (3 литра) и ги нарежете. Запържете зеленчуците с чесън и подправкит в масло, след това добавете нарязания домат, дреболиите и бульона. Сложете сол, пипер на вкус и добавете ориза.
Можете да намерите десетки възможности за готвене на пилешки дреболии със заквасена сметана, но избрахме най-лесните и вкусните. Имат богат и оригинален вкус. Най-простата рецепта, разбира се, е първата - бърза, от малко количество съставки. Но пилешките коремчета с гъби и картофи могат да бъдат вечеря за цялото семейство! Между другото, можете да ги сготвите и с пилешки сърца
Запазете предложеното от нас и започнете да завладявате нови върхове!