Приготвено по този начин се топи в устата и става толкова крехко, че не може да спрем да ядем, докато не излапаме цялата тава

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Приготвено по този начин се топи в устата и става толкова крехко, че не може да спрем да ядем, докато не излапаме цялата тава
Приготвено по този начин се топи в устата и става толкова крехко, че не може да спрем да ядем,...
14306
Приготвено по този начин се топи в устата и става толкова крехко, че не може да спрем да ядем, докато не излапаме цялата тава
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Продукти

1 пиле

180 г. топено сирене

40-50 г.

кашкавал

1 пакетче краве масло

млян черен пипер

сол

 

Начин на приготвяне

Пилето се почиства, измива се, залива се със студена вода и се сварява. При кипване се отделя пяната и се посолява на вкус. Свареното пиле се изважда от бульона и се нарязва на парчета. Избират се само месестите порции, които се обезкостяват и се слагат в тава.

Заливат се с част от горещия бульон (около 1 л), в който са варени. Слага се топеното сирене, нарязано на тънки филийки. Разбъркват се леко, за да се разпределят равномерно. Прибавя се нарязаното на парченца краве масло.

Най-отгоре се поръсва със смлян черен пипер на вкус и настърган кашкавал. По желание може да се поръси с 1/2 чаена лъжичка червен пипер за леко оцветяване.

Ястието се пече в умерена фурна, докато млечните продукти се разтопят добре и се образува сос със средна гъстота.

Поднася се веднага.

От останалата неизползвана част на свареното пиле може да се приготви супа.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft