Пригответе бутчетата така и никой няма да разбере, че сте сготвили това, а скъп кулинарен шедьовър

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пригответе бутчетата така и никой няма да разбере, че сте сготвили това, а скъп кулинарен шедьовър
Пригответе бутчетата така и никой няма да разбере, че сте сготвили това, а скъп кулинарен шедьовър
32236
Пригответе бутчетата така  и никой няма да разбере, че сте сготвили това, а скъп кулинарен шедьовър
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Външният вид на храната често е измамен. Едно незабележимо ястие може да се окаже райски деликатес, а познатата закуска може да крие тайна. И тук седя с приятели с пилешки бут в ръце и на лицето ми е пълно недоумение. Мислех, че е обикновено пиле. Но след първата хапка разбрах, че ям истински пържоли на кокал , умело прикрити като пищяли.

Всъщност беше вкусно. Такава необичайна закуска върви добре и с бира. Мнозина може да си помислят какъв е смисълът да се мъчат така. Не искате ли да видите същата изненада на лицата на вашите гости, както направих аз? Отнема минимум време за приготвяне, но какъв ефект произвежда ястието! Вижте сами колко лесно се прави.

 

Съставки

пилешки бутчета 1 кг

Подправка за пиле 1 с. л.

картофи 1 кг

кашкавал 200 гр

Пшенично брашно 100 гр

яйце 3 бр.

галета 100 гр

Слънчогледово олио 300–400 мл

Сол на вкус

черен пипер (смлян) на вкус

подпрвки на вкус

Вода 1 л

 

готвене

Измийте добре бутчетата, сложете ги в тенджера и залейте с вода. Добавете подправките за пиле, покрийте и гответе за 30-35 минути, докато омекнат. 


Отделете свареното месо от костите. Премахнете кожата и хрущяла също и оставете самите кости, пак ще ви трябват. Нарежете месото на малки парченца


Обелете картофите и сварете до омекване. Пасирайте, овкусете със сол и черен пипер. Добавете пилешко месо, настърган кашкавал и нарязани зеленчуци, разбъркайте. 


Разделете масата на 9 части (по броя на останалите кости), разточете ги на топки. След това увийте всяка кост в кайма, така че да прилича на пилешки бутчета.


Разбийте яйцата с вилица и добавете малко сол и черен пипер. Поставете брашното и галетата в отделни купи. Оваляйте заготовките първо в брашно, след това в яйце и галета


Загрейте слънчогледовото олио в тиган с дебели стени и спуснете котлетите в него. Маслото трябва да покрива напълно детайла. Пържете на силен огън до златисто кафяво

За да държите по-лесно котлета за костта, увийте края му с фолио. Като всеки пържен продукт, това ястие също е най-добре да се яде горещо. Тогава коричката ще стане хрупкава. Мислех, че идеята е забавна, така че определено ще направя още. Дори моите приятели го оцениха, споделете го с вашите!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft