Пилешкият черен дроб е много полезен продукт, който трябва да присъства в храната на всички. Желязото, съдържащо се в него, повишава хемоглобина, селенът почиства кръвта, холинът насърчава продуктивната работа на мозъка, фолиевата киселина укрепва имунната система.
Ще ви кажем как да използвате тази ценна съставка в цветна пролетна чиния със сочни моркови и тиквички. Такава интересна рецепта със сигурност ще угоди на онези, които се опитват да се подготвят за плажния сезон. Пилешкият черен дроб с тиквички може да се яде дори през нощта.
Съставките
Пилешки черен дроб 300 g
лук половин глава.
моркови 1 бр.
тиквичка 1 бр.
магданоз
сол на вкус
Черен пипер на вкус
Слънчогледово олио 2-3 супени лъжици
Подготовка
Изплакнете пилешкия черен дроб, изсушете го с хартиена кърпа. Измийте магданоза и тиквичката, обелете лука и морковите. Обелете и нарежете на тънки филийки тиквичката.
Почистете и нарежете черния дроб наполовина. С помощта на шпатула преместете зеленчуците в едната страна на тигана. Поставете черния дроб на празната част и го запържете от двете страни.
Когато черният дроб стане златисто- кафяв, разбъркайте го със зеленчуците, добавете сол и черен смлян пипер на вкус и гответе ястието на слаб огън за 5 минути. 1 минута преди да приключите с готвенето, поръсете ястието с нарязан магданоз, разбъркайте всичко добре и извадете от огъня.
Преди да сервирате, оставете ястието в тигана още 5 минути. Ако ви харесва тази пролетна рецепта, сподели я с приятелите си!