Пригответе пилешките дробчета по един неповторимо вкусен начин и хапвайте без ограничение, защото е диетичен

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пригответе пилешките дробчета по един неповторимо вкусен начин и хапвайте без ограничение, защото е диетичен
Пригответе пилешките дробчета по един неповторимо вкусен начин и хапвайте без ограничение, защото...
10833
Пригответе пилешките дробчета по един неповторимо вкусен начин и хапвайте без ограничение, защото е диетичен
какво четем
Приготвяне: 20 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 100 kcal

Пилешкият черен дроб е много полезен продукт, който трябва да присъства в храната на всички. Желязото, съдържащо се в него, повишава хемоглобина, селенът почиства кръвта, холинът насърчава продуктивната работа на мозъка, фолиевата киселина укрепва имунната система.

Ще ви кажем как да използвате тази ценна съставка в цветна пролетна чиния със сочни моркови и тиквички. Такава интересна рецепта със сигурност ще угоди на онези, които се опитват да се подготвят за плажния сезон. Пилешкият черен дроб с тиквички може да се яде дори през нощта.

 

Съставките

Пилешки черен дроб 300 g

лук половин глава.

моркови 1 бр.

тиквичка 1 бр.

магданоз 

сол на вкус

Черен пипер на вкус

Слънчогледово олио 2-3 супени лъжици

 

Подготовка

Изплакнете пилешкия черен дроб, изсушете го с хартиена кърпа. Измийте магданоза и тиквичката, обелете лука и морковите. Обелете и нарежете на тънки филийки тиквичката.

Запържете лука и след това добавете фино нарязаните моркови и изпържете зеленчуците за още 3-4 минути.

Почистете и нарежете черния дроб наполовина. С помощта на шпатула преместете зеленчуците в едната страна на тигана. Поставете черния дроб на празната част и го запържете от двете страни.

Когато черният дроб стане златисто- кафяв, разбъркайте го със зеленчуците, добавете сол и черен смлян пипер на вкус и гответе ястието на слаб огън за 5 минути. 1 минута преди да приключите с готвенето, поръсете ястието с нарязан магданоз, разбъркайте всичко добре и извадете от огъня.

Преди да сервирате, оставете ястието в тигана още 5 минути.  Ако ви харесва тази пролетна рецепта, сподели я с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft