Пригответе си вкусна мусака с макарони, месо и тиквички

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пригответе си вкусна мусака с макарони, месо и тиквички
Пригответе си вкусна мусака с макарони, месо и тиквички
6330
Пригответе си вкусна мусака с макарони, месо и тиквички
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Интересна и вкусна комбинация от съставки ...

Необходимо е:
300 г макарони 
1 глава лук 
3 скилидки чесън 
1-2 тиквички 
600 гр кайма 
1 супена лъжица зехтин 
250 гр нарязани домати (пресни или от консерва) 
пресен риган 
сол

 

За дресинг:
200 мл сметана за готвене 
4 яйца 
150 г кашкавал Гауда, изрендан 
сол, черен пипер

Приготвяне:
- Сварете макароните в солена вода, но внимавайте да не ги преварите. Изцедете ги.

- Лук и чесъна нарежете на ситно. Тиквичките обелете ги и ги нарежете на тънки ивици по дължина.

- На загрято олио изпържете леко лука и добавете след това месото, чесъна, доматите, ригана, сол и черен пипер.

- В една купа разбийте сметаната с яйцата и добавете малко сол и черен пипер.

- В огнеупорна тава поставете макарони. Върху тях поставете един ред от тиквички и прибавете половината от дресинга. Сега поставете цялото месо.

На месото рендосайте кашкавал, след това сложете и останалите макарони. Прибавете с останалата част от соса и се поръсва с останалата част от кашкавала отгоре

- Сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса около 35 минути, т.е. докато не получите златисто-кафяв цвят.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft