Интересна и вкусна комбинация от съставки ...
Необходимо е:
300 г макарони
1 глава лук
3 скилидки чесън
1-2 тиквички
600 гр кайма
1 супена лъжица зехтин
250 гр нарязани домати (пресни или от консерва)
пресен риган
сол
За дресинг:
200 мл сметана за готвене
4 яйца
150 г кашкавал Гауда, изрендан
сол, черен пипер
Приготвяне:
- Сварете макароните в солена вода, но внимавайте да не ги преварите. Изцедете ги.
- Лук и чесъна нарежете на ситно. Тиквичките обелете ги и ги нарежете на тънки ивици по дължина.
- На загрято олио изпържете леко лука и добавете след това месото, чесъна, доматите, ригана, сол и черен пипер.
- В една купа разбийте сметаната с яйцата и добавете малко сол и черен пипер.
- В огнеупорна тава поставете макарони. Върху тях поставете един ред от тиквички и прибавете половината от дресинга. Сега поставете цялото месо.
- Сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса около 35 минути, т.е. докато не получите златисто-кафяв цвят.