Печеното свинско с ябълки и бекон във фурната може да служи като декорация за всяка празнична трапеза.
Ябълките и виното придават на месото уникален вкус, а свинската мас го прави по-нежно и сочно . Просто, доста бързо за приготвяне и много презентативно ястие!
Мариновано свинско месо
СЪСТАВКИТЕ
900 свинско филе
1 зелена ябълка
свинска мас на вкус
70 мл сухо бяло вино
1 супена лъжица пипер
сол на вкус
зехтин на вкус
ПОДГОТОВКА
Направете достатъчно дълбоки напречни разрези в парчето свинско месо, без да го режете до края.
Нарежете ябълката на тънки филийки, сланината на тънки ивици.
Започнете всеки разрез с парче сланина и резен ябълка.
След това запечатайте филето с бамбукови шишчета.
Сложете месото в тава за печене. Поръсете със зехтин. Осолява се и се добавя пипер на вкус.
Поставете печеното в предварително загрята фурна на 200 градуса за 45 минути.
След като изтече това време, напълнете месото с вино и печете още 15-20 минути в плик или във фолио.
Извадете месото от фурната, извадете шишчетата и сервирайте с гарнитура.
Свинското с ябълки и свинска мас е готово. Приятен апетит!
Опитайте да приготвите това вкусно ястие и споделете впечатленията си с нас в коментарите. Сигурен съм, че ще го оцените.