Приготвяне на грах по съвсем нов начин. Тази рецепта завладя всички, заради простота си и страхотния вкус

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Приготвяне на грах по съвсем нов начин. Тази рецепта завладя всички, заради простота си и страхотния вкус
Приготвяне на грах по съвсем нов начин. Тази рецепта завладя всички, заради простота си и...
6901
Приготвяне на грах по съвсем нов начин. Тази рецепта завладя всички, заради простота си и страхотния вкус
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обикновената гарнитура от грах започва да се готви от сутринта, така че за вечеря да се превърне в вкусно пюре. Разбира се, става страхотен и е изключително полезен, но времето, което отнема за готвене е безобразно много. Затова ще ви предложим един съвсем нов начин за приготвянето му.

Печеният грах не е по-лош от сварения. И в компанията на ароматни гъби, зеленчуци и нежно масло даже печели по вкус. Първо, ястието се приготвя във фурната с малко или никакво участие от вас, и второ, може да бъде не само странично ястие, но и соло изпълнение за основно хапване.

 

Съставките

Грах 200 g

печурки 400 гр

моркови 2 бр.

лук 2 бр.

червен пипер 0,5 ч.л.

сол на вкус

масло 40 грама

вода 350 мл

Слънчогледово масло 2 супени лъжици

 

Подготовка

Вечер грахът се изплаква обилно под течаща вода. След това се изсипва в дълбока купа и се оставя в студена вода.
На следващия ден обелвате лука и морковите, нарязвате ги на малки кубчета и леко запържвате в тиган със слънчогледово олио.

Подутият грах отново се изплаква, излива се в огнеупорна форма с дебели стени. Поставяте гъбите вътре и морковите и лука

Изсипете в съда с грахта 350 мл вряла вода, на върха с парчета масло. Завийте тавичката с фолио, изпратете я за половин час на 200 градуса във фурната
След това разбъркайте и махнете фолиото и върнете в пещта за още 15 минути. Готовият грах трябва да е мек. Ако е необходимо, увеличете времето за готвене. 

Консистенцията на печен грах е различна от класическата каша от грахово зърно : гарнитурата от фурната е почти рохкава. Но като хапнете първата лъжица в устата си, ще почувствате, че целият на пръв поглед грах буквално се топи. Бон апетит! 

Надяваме се, че ще искате да споделите тази рецепта с приятелите си.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft