Признавам си, по- вкусни картофи не бях яла досега

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Признавам си, по- вкусни картофи не бях яла досега
Признавам си, по- вкусни картофи не бях яла досега
174835
Признавам си, по- вкусни картофи не бях яла досега
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви дадем една идея как да поглезите семейството си, най-простият и най-желан вариант е пържени картофи . В същото време има много възможности за тяхното приготвяне.

По време на пърженето някой добавят гъби, пилешко месо , зеленчуци и дори чушки . Въпреки това, методите на пържене също има в изобилие. Ето, между другото,  един от най-интересните.

 

 

Съставки

Картофи 1,5 кг

яйца 2 бр.

Сметана 1,5 с.л.

Пшенично брашно 1,5 с.л.

Сол 1 ч.л.

червен пипер 1 ч.л.

копър 10 g

Слънчогледово олио вкус

 

Приготвяне:

Обелете малки картофи, изплакнете под течаща вода и сварете до готовност в подсолена вода. Междувременно в дълбока купа смесете яйцата със заквасена сметана.


Към тази смес добавете сол и червен пипер, ситно нарязан копър. Разбъркайте всичко с вилица, добавете брашното. Тестото се омесва до консистенцията на гъста заквасена сметана


Загрейте достатъчно количество масло в тиган. Потопете сварените и леко охладени картофи в тестото, сложете ги в тиган на свой ред.

В процеса на пържене обърнете картофите отстрани. Върху тях трябва да се образува златна кора. Сложете готовото ястие в чиния за сервиране, сервирайте топло.

Картофът отвътре е мек и нежен, а отвън е вкусно хрупкав . Рецептата е проста, но достойна да заеме гордо място във вашата готварска книга. Какво мислите?

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft