1 основа за пица (предварително приготвена или от магазина, може и готово тесто)
1 с.л. зехтин екстра върджин
3/4 чаша сос маринара
225 гр. сирене Моцарела
Нарязани черни маслини
Зелени маслини
Листенца розмарин
Загрейте фурната на 220 градуса. Намазнете тавичка за пица с незалепващ спрей или олио (зехтин). Разточете тестото за пицата върху набрашнена повърхност до дебелина около 0,5 см. Разнесете соса за пица върху тестото , така че да го покрие плътно. Запечете тестото за около 8-10 минути, докато коричката стане златисто-кафява.
Нарежете моцарелата на резени. С помощта на резец за сладки изрежете от моцарелата фигурки-призраци (може да използвате и картонен шаблон, като изрязвате с остър нож по краищата му). Наредете призраците върху пицата. От ситно нарязаните маслини сложете очички върху главата на призраците. Запечете пицата за още 5-6 минути, докато сиренето напълно се разтопи. Когато пицата е изпечена, оформете паяци, като забодете листчетата розмарин в зелените маслини. Подредете паяците до призраците от Моцарела и поднесете.