Приключих с пържения патладжан! Откакто го приготвям така, хем е по-вкусно, хем не ядем мазньоч:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Приключих с пържения патладжан! Откакто го приготвям така, хем е по-вкусно, хем не ядем мазньоч:
Приключих с пържения патладжан! Откакто го приготвям така, хем е по-вкусно, хем не ядем мазньоч:
87090
Приключих с пържения патладжан! Откакто го приготвям така, хем е по-вкусно, хем не ядем мазньоч:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За всички любители на патладжаните (и не само) е днешната ни рецепта за вкусни пълнени рулца от патладжан . Вместо да ги пържим на котлона обаче, ще ги приготвим далеч по-здравословно (и по-вкусно) - на фурна.

Резултатът е предястие, с което може да зарадвате всички на празничната трапеза или пък самите вие да се поглезите на вечеря. Ето какво ви трябва, за да си направите вкусните патладжанени рулца със сирене :

патладжанени рулца

Патладжанени рулца със сирене

Продукти: 

  • 3 патладжана
  • малко олио
  • подправки по избор
  • 240 г сирене или моцарела (на вкус)
  • 2 скилидки чесън
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 връзка пресен магданоз
  • чери домати

Приготвяне: 

Нарежете патладжаните на ленти с дебелина 1,5-2 см, посолете ги малко от двете страни и ги оставете да престоят около 15 минути. Подредете патладжаните в тава, застлана с хартия за печене и ги намажете с олио и ги поръсете с подправки на вкус.

ивици патладжан

филийки патладжан

Сложете ги да се пекат за половин час в загрята на 200 градуса фурна. През това време направете плънката: настържете сиренето, добавете настърган чесън, зехтин, ситно нарязан пресен магданоз, след което разбъркайте всичко до гладкост.

плънка със сирене

Оставете изпечения патладжан да се охлади малко и покрийте всяка лента с готовата плънка от сирене. Закрепете рулцата с дървена клечка за зъби и украсете с чери доматчета.

печен патладжан

пълнени рулца от патладжан

За още рецепти последвайте NMD.mk, харесайте и споделете страницата ни. Прочетете следното: "ПАТЛАДЖАН И МИНУТКИ МЕСНИ РУЛЦА: Неповторим вкус, това ястие ми е любимо" - ТУК .

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft