Природен лаксатив, който раздвижва и най-ленивите черва, по-добре от хапче

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Природен лаксатив, който раздвижва и най-ленивите черва, по-добре от хапче
4700
Снимков материал: pixabay.com
Природен лаксатив, който раздвижва и най-ленивите черва, по-добре от хапче

Когато дебелото черво не може да се изпразни, въпреки че се усеща нужда от изпразване, това е лесно разрешим проблем, но ако не му се обърне внимание, може да премине в xpoнично състояние, което в дългосрочен план може да има по-сериозни последици .

Не е повод за паника, защото зад появата на запек вероятно рядко стои инфекциозно заболяване. Разбира се, това е неприятно преживяване, което е свързано с качеството на живот на тези, които често се сблъскват с този проблем.

Когато запекът стане хроничен проблем, той може напълно да промени качеството на живот на човека. А именно, хората с хроничен запек често изпитват: постоянна нужда от тоалетна, въпреки че не могат да изпълняват физиологичната функция, чувство на спазми, подуване, дехидратация... По-долу прочетете три рецепти за природен лаксатив , след което изберете една от тях и ще решите завинаги проблема със запека .

I РЕЦЕПТА: Лек за запек (констипация):  

Ако имате нужда от бързо и лесно решение срещу запек и за ускоряване на метаболизма, това е идеалното решение. Обикновено се прилага, когато червата не са изпразнени 2, 3 или повече дни, поради което е необходимо спешно да се провокира перисталтиката и да се раздвижат червата.

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

 ½ чаша прясно мляко

2 супени лъжици ябълчена киселина

2 супени лъжици топла вода

ПРОЦЕДУРА: смесете две супени лъжици ябълчена киселина с две супени лъжици топла вода. Добавете тази смес към половин чаша прясно мляко. Изпийте го сутрин на гладно и повтаряйте, докато имате нужда. Тези, които имат непоносимост към млякото, просто трябва да пият топла вода, в която предварително са добавили лъжица ябълчена киселина.

Ябълчената киселина не само ще ви помогне при запек, но и ще подобри метаболизма ви като цяло. И това, разбира се, също ще ви помогне да се отървете от излишните килограми.

сок срещу запек

II РЕЦЕПТА: 

Добавете тази подправка към ябълков сок, след няколко дни всичките ви дрехи ще станат малки, освен това действа като естествено слабително. Повечето хора, които са опитали този сок, са доволни от резултатите, а оригиналната рецепта бе споделена от жена, която с помощта на въпросния сок е успяла за един месец да отслабне и „свали теглото си наполовина“.

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ: 

240 мл преварена/дестилирана/изворна вода

1 супена лъжица чист ябълков сок

1 чаена лъжичка чили на прах

1 неизцеден лимон (сок и кора), ако не е органичен, добре го измийте със сода бикарбонат и измийте предварително

ПРОЦЕДУРА:

Обелете лимона и залейте кората му с вряла вода. След 10 минути добавете лимоновия сок, ябълковия сок и чилито на прах. Разбъркайте добре преди всяка глътка и пийте преди всяко хранене.

Как действа тази напитка: Известно и научно доказано е, че лютият пипер ускорява метаболизма и по този начин стимулира освобождаването на натрупаните мазнини в тялото. Благодарение на съдържащия се в лютите чушки капсаицин се стимулира нервната система, тялото се загрява и по този начин се изгарят повече калории.

Поликонолът от лимоновата кора помага за освобождаването от мазнини, известни са и свойствата на лимоновия сок за метаболизма, докато ябълковият сок помага за разграждането на мазнините в тялото.

ябълчена киселина във вода

III РЕЦЕПТА: Сок от ябълка и морков за отслабване и стимулиране на ленивите черва

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ: 

3 кг обелени ябълки

1 кг моркови

1 кг захар

10 л вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: нарежете почистените моркови и ги сложете в тенджера, долейте вода, така че водата да покрие морковите. Покрийте и варете, докато омекнат. Около средата на варенето започнете да приготвяте ябълките. Обелете ги и ги поставете в голяма тенджера.

Когато морковите са полусварени, ги добавете в тенджерата с ябълките, тъй като се сваряват по-бързо. Добавете водата, в която са се варили морковите. Гответе до омекване и оставете да изстине. Прецедете ябълките и морковите и след това ги смелете заедно в блендер до получаване на каша. При необходимост се добавя малко от течността, в която са се варили.

Останалата течност се изсипва в по-голяма тенджера, добавят се пасираните ябълки и моркови, добавят се 10 л вода и 1 кг захар, след което тенджерата се връща на котлона и се оставя да заври.

сок за отслабване

След като заври, варете още 15 минути, като отстранявате пяната. След това отстранете съда от котлона и налейте в затоплени стъклени бутилки и веднага затворете с оригиналната запушалка. Подредете бутилките в кутия и ги завийте с одеяло. Когато сокът е напълно охладен, се прехвърля и се съхранява на по-хладно място.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft