Приятелката ми живя дълги години в Испания и винаги като й ходих на гости я карах да ми ги прави, просто са божествени!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Приятелката ми живя дълги години в Испания и винаги като й ходих на гости я карах да ми ги прави, просто са божествени!
Приятелката ми живя дълги години в Испания и винаги като й ходих на гости я карах да ми ги прави,...
677020
Приятелката ми живя дълги години в Испания и винаги като й ходих на гости я карах да ми ги прави, просто са божествени!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Любимите ми испански кифлички ще станат любими на цялото ви семейство, просто няма такъв вкус

 

Необходими съставки:

За тестото:

Брашно – 300 грама

Суха мая – 1 чаена лъжичка

Сол – 1/2 чаена лъжичка

Захар – 1/4 чаша

Яйце – 1 брой

Растително олио – 2 супени лъжици

Топла вода – 120 мл

 

Отделно:

100 грама краве масло, омекнало

пълнеж на вкус (консервирани череши, настъргана тиква със захар и канела, ябълки)

пудра захар

 

Приготвяне

1) С помощта на миксер смесете брашното, маята, солта и захарта. Добавете останалите съставки и разбъркайте с лъжица, а след това замесете еластично тесто за около 10 минути.

Тестото трябва да се получи меко, но не и лепкаво. Сложете тестото в купа намазана с масло, покрийте с фолио и оставете, докато удвои обема си.

2) Покрийте тава с хартия за печене. Разточете тестото и го разделете на 4 части.

3) Намажете работната повърхност с масло. Вземете парче тесто и го разточете върху масата на правоъгълник (около 27 на 38 см) и след това намажете обилно с масло.

4) Поставете пълнежа в единия край и започнете да завивате на руло. Завъртете рулото под формата на охлюв.

5) Подредете малките кифлички в тавата и ги намажете с малко количество масло. По същия начин използвайте останалата част от тестото. Сложете ги на топло място за 30-40 минути. Загрейте фурната до 180 градуса.

6) Печете 20 минути или докато станат готови.

Готовите испански кифлички поръсете с пудра захар и ги подредете върху решетка, за да изстинат

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft