Експериментирайте с това екзотично ястие, което гарантирано ще се превърне в следващата ви любима рецепта с телешко.
Съставки
1/2 ч.л. Черен пипер
1 ч.л.
2 скилидки Чесън
1 ч.л. Кориандър
1 ч.л. Кимион
1 ч.л. Червен пипер
1 ч.л. Лют червен пипер
1 глава Червен лук
1/2 връзка Магданоз
500 г Телешко
800 г Агнешко месо
Начин на приготвяне
1.1. В сух тиган на средно силен огън запечете семената кориандър и кимион за няколко минути, като бъркате непрекъснато.
2.2. Прехвърлете в хаван и стрийте добре. Смесете ги с останалите подправки.
3.3. Нарежете лука, чесъна и магданоза на ситно.
4.4. Поставете двата вида смляно месо в голяма купа. Посолете и подправете с черен пипер.
5.5. Добавете магданоза, лука, чесъна и подправките.
6.6. Омесете каймата добре и приберете в хладилник поне за час.
7.7. Нарежете зелето на жулиени, сложете в купа и добавете ситно нарязан магданоз, сока на половин лимон и 2-3 супени лъжици зехтин.
8.8. От овкусената кайма оформете дълги фитили, които нанижете на дървени шишове и леко сплескайте с пръсти, за да получите характерната за кофта форма.
9.9. Загрейте грил тиган и изпечете шишовете с месо за по 6-7 минути от всяка страна.
10.10. Затоплете за около минута питки арабски хляб.
11.11. Всяка питка намажете с хумус, сложете от зелевата салата, резенчета пресен домат и нарязана на жулиени люта чушка. Отгоре поставете кебапа и сервирайте