Приятел от Италия ми показа как се прави домашна моцарела. Никога повече няма да я купя от магазин!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Приятел от Италия ми показа как се прави домашна моцарела. Никога повече няма да я купя от магазин!
Приятел от Италия ми показа как се прави домашна моцарела. Никога повече няма да я купя от магазин!
52169
Приятел от Италия ми показа как се прави домашна моцарела. Никога повече няма да я купя от магазин!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

По-лесно е, отколкото си мислите!

Моцарелата е едно от сирената, без които е трудно да си представим италианската кухня .

топки моцарела

Снимка: unsplash

Меката и кремообразна топка е страхотна на вкус не само топла, но и като гарнитура към салати.

Вместо да купувам готова моцарела от магазина, я приготвям сама вкъщи - по-лесно е, отколкото си мислите.

Изключителна рецепта за най-добрата домашна моцарела .

Домашна моцарела - изключително вкусна

У дома обичаме салата Капрезе, особено през лятото, когато доматите имат вкус и миризма "както трябва".

Разбира се, не можем и без моцарела.

салата Капрезе

Снимка: unsplash

При едно посещение в слънчева Италия научих домашната рецепта за това популярно и вкусно сирене.

Може да изглежда сложно, но нищо не може да бъде по-далеч от истината. Работи перфектно от първия опит, така че дори и начинаещите могат да го направят.

Не е нужно да купувате сирищна мая веднага, опитайте да го направите с обикновен оцет.

Вариант от краве мляко

Моцарелата е култово италианско сирене, традиционно произведено от биволско мляко.

Не е нужно обаче да си чешем главата и да се чудим откъде да вземем такова мляко.

чаша мляко

Снимка: pixabay

Това сирене може да бъде направено и от краве мляко, като същевременно запазва уникалния си вкус и текстура .

Моцарелата е неизменна част от много италиански ястия, доминира в пицата и лазанята.

Можете лесно да го добавите към салати или да го използвате за сандвичи.

Тази незабележима бяла топка е богата на калций, витамини от група В и протеини.

И най-важното - просто е вкусно!

За да приготвим домашна моцарела, се нуждаем от:

  • 2 литра пълномаслено мляко (със съдържание на мазнини най-малко 3,2%)
  • 120 мл бял оцет
  • 5 г нейодирана сол

Приготвяне:

Изсипете млякото в тенджера с дебело дъно.

Загрейте го на среден огън, докато достигне температура от 46°C.

Намаляваме силата на огъня и наливаме оцет. Разбъркайте и махнете тенджерата от котлона.

Сместа от мляко и оцет трябва да започне да се подсирва.

Продължете да бъркате, докато се образуват видими бучки от суроватка.

суроватка

Снимка: unsplash

Покрийте съда с капак и оставете за 30 минути. Прецедете суроватката от сиренето с помощта на цедка.

След това използвайте черпак, за да изстискате излишната течност.

Оформяме топка, като непрекъснато изстискваме излишната вода.

оформяне моцарела

Загрейте суроватката до 70°C и добавете сол.

Изсипете топлата суроватка върху топката моцарела.

Оставете моцарелата да се накисне за известно време.

След това извадете моцарелата и изстискайте излишната течност.

Сложете сиренето в отделен съд със студена вода за малко.

моцарела във вода

Снимка: pexels

Домашната моцарела е готова за сервиране.

Желаем ви добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft