Приятел- млекар ме научи как веднага да разпозная дали кашкавалът е истински, ако видиш тези неща никога не го купувай

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Приятел- млекар ме научи как веднага да разпозная дали кашкавалът е истински, ако видиш тези неща никога не го купувай
21646
Снимков материал: pixabay.com
Приятел- млекар ме научи как веднага да разпозная дали кашкавалът е истински, ако видиш тези неща никога не го купувай

Истинският кашкавал е вид твърдо сирене претърпяло процес на чедеризация (втасване). Твърдото сирене с високо качество не може да бъде евтино.

Всичко, което е с ниска цена, е пълно с палмово масло, сухо мляко, соя, стабилизатори, аромати, консерванти.

Това не е храна, а наказание за всеки жив организъм!

Моля ви, никога не яжте кашкавал и напълно се откажете от използването му, ако ще си купувате евтини млечни продукти и не разполагате със средства за по-скъпите такива. По-добре рядко си позволявайте кашкавал, но изберете онова, което е добро и полезно за вашето здраве.

Имайте предвид, че кашкавал с ниско качество е продукт, който би могъл да нанесе тежък удар на панкреаса и черния ви дроб, а даже не подозирате за това. Така че ограничете консумацията му и в никакъв случай не го давайте на децата си!

 

Как да изберете хубав кашкавал?

Кашкавал във вакуумна опаковка или увитото в найлон не претендира да бъде най-доброто. Необходимо е да си купите , нарязан от витрината в магазина. Това увеличава шансовете, продуктът да не съдържа вредни примеси или поне да съдържа по-малко! Обърнете внимание на кората на питата: не трябва да има пукнатини и плака, в противен случай има риск да купите заедно със сиренето вредни бактерии или просто да си купите скъп, но абсолютно безвкусен продукт.

Равномерен цвят, единна структура, гладки симетрични дупки- всичко това са признаци на един добър продукт, а не на фалшив. Но се продават коварни и доста заблуждаващи фалшификати! Има един тест, който ще ви гарантира действително отлично качество.

Този тест е нужно да се направи при стайна температура, след като извадите парче кашкавал от хладилника. Отрежете едно парче под прав ъгъл. То не трябва да се огъва! В противен случай сте си взели фалшив продукт.

Фалшив продукт на кашкавал лесно се раздробява и рони – не го яжте в никакъв случай. То е пълно с палмово масло, примесено с малко количество мляко на прах и оцветители!

Може да има красив цвят, гладка повърхност, симетрично разположени дупки, но красотата му е подвеждаща.

 

Палмовото масло представлява просто съвкупност от мазнини. Проблемът е, че когато ядете няколко парчета сирене, съдържащи палмово масло, вие консумирате огромно количество мазнини и натрупвате резерв в тялото си за няколко дни напред! Такова ниско качество на мазнината като палмовото масло запушва кръвоносните съдове, способства за натрупването на излишни килограми и не е никак полезно за организма.

Моля, не купувайте подобен продукт! Надяваме се, тези съвети да ви помогнат да се ориентирате на пазара за млечни продукти и да купувате само висококачествени храни!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft