Истинският кашкавал е вид твърдо сирене претърпяло процес на чедеризация (втасване). Твърдото сирене с високо качество не може да бъде евтино.
Всичко, което е с ниска цена, е пълно с палмово масло, сухо мляко, соя, стабилизатори, аромати, консерванти.
Моля ви, никога не яжте кашкавал и напълно се откажете от използването му, ако ще си купувате евтини млечни продукти и не разполагате със средства за по-скъпите такива. По-добре рядко си позволявайте кашкавал, но изберете онова, което е добро и полезно за вашето здраве.
Имайте предвид, че кашкавал с ниско качество е продукт, който би могъл да нанесе тежък удар на панкреаса и черния ви дроб, а даже не подозирате за това. Така че ограничете консумацията му и в никакъв случай не го давайте на децата си!
Как да изберете хубав кашкавал?
Кашкавал във вакуумна опаковка или увитото в найлон не претендира да бъде най-доброто. Необходимо е да си купите , нарязан от витрината в магазина. Това увеличава шансовете, продуктът да не съдържа вредни примеси или поне да съдържа по-малко! Обърнете внимание на кората на питата: не трябва да има пукнатини и плака, в противен случай има риск да купите заедно със сиренето вредни бактерии или просто да си купите скъп, но абсолютно безвкусен продукт.
Равномерен цвят, единна структура, гладки симетрични дупки- всичко това са признаци на един добър продукт, а не на фалшив. Но се продават коварни и доста заблуждаващи фалшификати! Има един тест, който ще ви гарантира действително отлично качество.
Този тест е нужно да се направи при стайна температура, след като извадите парче кашкавал от хладилника. Отрежете едно парче под прав ъгъл. То не трябва да се огъва! В противен случай сте си взели фалшив продукт.
Фалшив продукт на кашкавал лесно се раздробява и рони – не го яжте в никакъв случай. То е пълно с палмово масло, примесено с малко количество мляко на прах и оцветители!
Може да има красив цвят, гладка повърхност, симетрично разположени дупки, но красотата му е подвеждаща.
Палмовото масло представлява просто съвкупност от мазнини. Проблемът е, че когато ядете няколко парчета сирене, съдържащи палмово масло, вие консумирате огромно количество мазнини и натрупвате резерв в тялото си за няколко дни напред! Такова ниско качество на мазнината като палмовото масло запушва кръвоносните съдове, способства за натрупването на излишни килограми и не е никак полезно за организма.
Моля, не купувайте подобен продукт! Надяваме се, тези съвети да ви помогнат да се ориентирате на пазара за млечни продукти и да купувате само висококачествени храни!